Avtalte møte med 14 år gammel jente - møtte voksen dame

Da mannen i 50-åra åpnet døra, fikk han seg en overraskelse.

TILTALT: En mann i 50-åra står tiltalt for å ha avtalt et møte med en 14 år gammel jente. Men da han åpnet døra, møtte han en voksen dame. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
TILTALT: En mann i 50-åra står tiltalt for å ha avtalt et møte med en 14 år gammel jente. Men da han åpnet døra, møtte han en voksen dame. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I desember skal en mann i 50-åra møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha avtalt et møte med det han trodde var en 14 år gammel jente. Mannen skal ha hatt til intensjon å begå seksuelle handlinger med henne.

Ifølge tiltalen sendte mannen meldinger med seksualisert innhold til jenta som han trodde var 14 år gammel, men som egentlig var en voksen person.

Meldinger

Han skal ha skrevet «lyst på sex» og langt grovere meldinger med seksualisert innhold.

Meldingene skal ha blitt sendt via en chattetjeneste på nettet og via telefon i juni i år.

Politiadvokat Børge Enoksen forteller at det var personer tilknyttet gruppa Barnas Trygghet som avslørte den tiltalte mannen, og at de ringte politiet mens de sto og konfronterte ham.

Barnas Trygghet er ei gruppe som jobber for å avsløre nettovergripere. De hevder selv at de aldri tar initiativ til seksuell prat og aldri tar initiativ til et møte. I de seinere åra har de vært mye omtalt i norske medier, og skapt debatt med sine metoder.

Konfrontasjonen

Stefan Dahlgren i Barnas Trygghet bekrefter overfor Dagbladet at de hadde kontakt med mannen i forkant av pågripelsen, og sier at de kontaktet politiet før de konfronterte ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer