Avtalte slåsskamp

TRONDHEIM (Dagbladet): Tidligere Ap-topp Bernt Hågensen (48) kan slippe straff selv om han slo en sambygding så hardt at han måtte på sykehus. Grunnen er at de to skal ha blitt enige om å slåss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i helga at Hågensen braket sammen med Kåre Stuenes (48) på en privat grillfest i Lierne i Nord-Trøndelag.

Stuenes skal ha provosert Hågensen så kraftig at sistnevnte til slutt ba om at de to gikk inn i skogen for å gjøre opp.

Samtykke

Bernt Hågensen var inntil april i år leder av Nord-Trøndelag Arbeiderparti.

Nå viser det seg at han kan slippe straff - selv om han banket opp sambygdingen. Grunnen er at begge slåsskjempene har innrømmet at de ble enige om å «gjøre opp».

Trønder-Avisa har funnet fram til en fersk dom fra Inderøy tingrett, hvor en 20-åring ble dømt til 30 dagers fengsel for å ha banket opp en jevnaldrende.

Her skal imidlertid offeret underveis i slåsskampen ha gitt tegn til å ville gi seg.

Tingretten konstaterer at en handling som har skjedd etter samtykke, ikke er straffbar. Hvis dette tas til følge i Bernt Hågensens sak, kan han slippe straff. Hågensen hevder nemlig at Stuenes ikke på noe tidspunkt skal ha opphevet samtykket om slagsmål. De to kamphanene har forskjellig versjon av hendelsesforløpet.

Uenige

Jurist Helene Harsvik ved Namsos politistasjon bekrefter på generelt grunnlag at loven om samtykke kan gi straffefritak.

- Straffelovens paragraf 235 åpner for dette, men det er strenge krav til hvorvidt samtykke har skjedd, og hva det har gått ut på, sier Harsvik.

<B>Bernt Hågensen</B>