Avvæpnet granatmann i det serbiske presidentkontoret

Forskanset seg i fem timer.

AVVÆPNET TRUENDE MANN: En mann forskanset seg i fem timer inne i det serbiske presidentkontoret i Beograd. Han er nå arrestert. Foto: REUTERS/SCANPIX
AVVÆPNET TRUENDE MANN: En mann forskanset seg i fem timer inne i det serbiske presidentkontoret i Beograd. Han er nå arrestert. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Politiet har avvæpnet en mann som forskanset seg med en granat og truet med å sprenge Serbias presidentkontor, melder serbiske B92.

Mannen, som på forhånd hadde sendt flere truende e-poster, er nå arrestert.

Mannen var inne i bygningen i nesten fem timer, men politiet klarte å forhandle med ham. Han gikk så langt som til å løsne splinten på en granat han hadde med seg, har presidentens kontor bekreftet.

Bakgrunnen for truslene var en pågående rettslig tvist.

- Han var skuffet over en rettslig avgjørelse, og har sendt en e-post til 11 000 adresser om at han skulle sprenge en granat for å få viljen sin, sier en kilde til nyhetsbyrået AFP.

Ifølge B92 skal mannen i 2004 ha sultestreiket i 80 dager - dette også etter en rettslig avgjørelse i mannens disfavør. Den gang ønsket han å dra Serbia for menneskerettsdomstolen i Strasbourg, for å få omgjort avgjørelsen, som dreide seg om forhold vedrørende et firma han eide.

Store politistyrker, brannvesen og ambulanser tok plass utenfor bygningen mens mannen forskanset seg.