Avventende i USA før Fed-rapport

Amerikanske investorer avventer Fed og Alan Greenspan. Futures-handelen indikerer en flat til svakt positiv åpning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter gårsdagens IT-rally i USA ser det ut til at aksjekursene vil flate ut i dag. En årsak er et resultatvarsel fra fiberoptikk-selskapet JDS Uniphase, men investorene i USA er også avventende i forkant av at sentralbanken (Fed) i dag legger frem sin konjunkturrapport (beige book).

Halvannen time før børsene åpner i USA peker futures-handelen i retning av en flat til svakt positiv åpning for både Dow Jones-indeksen og den teknologitunge Nasdaq-indeksen. Futures-handelen har styrket seg utover dagen.

Resultatvarselet fra JDS Uniphase kom etter stengning i USA i går, og førte til et fall for teknologiaksjer i handelen etter børs. Ifølge selskapet vil resultatene i de neste to kvartalene bli svakere enn ventet. CNNfn.com understreker imidlertid at investorene tidligere denne uken egentlig har gitt blaffen i de resultatvarslene som er kommet, og at det kan skje også i dag.

Klokken 20.00 norsk tid legger Fed frem 'Beige book'. Ifølge DnB Markets er det ikke ventet at Fed, og sentralbanksjef Alan Greenspan, vil komme med noen overraskelser i dag.

'Selv om vi, og de fleste andre, vurderer disse begivenhetene som meget viktige, er det likevel tvilsomt om den amerikanske sentralbanken vil gi aktørene nye signaler. (..) Ei heller tror vi dette vil rokke ved den rådende oppfatningen som tilsier at Fed vil vente til FOMC-møtet 20. mars før renten settes ned', skriver makroøkonomene i DnB Markets.

I går steg Nasdaq-indeksen 3 prosent til 2.204,43 poeng. Dow Jones steg marginale 29 punkter til 10.591,22 poeng.