Avventende i USA før rentebeskjed

Futures-handelen i USA indikerer en flat til svakt negativ børsåpning. Hvor det ender, er opp til Alan Greenspan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rentekutt, pengepolitisk grunnholdning og resultatvarsler vil være de toneangivende faktorene for utviklingen i det amerikanske aksjemarkedet onsdag. Investorenes rentevake ventes å være overstått rundt klokken 20.10 norsk tid.

Frem til da kan det ventes et relativt rolig aksjemarked med investorer som er lite villige til å ta utsatte posisjoner. To timer før åpning indikerer futureshandelen en flat til svakt negativ start på dagen.

Den amerikanske sentralbanken (Fed) har allerede fem ganger i år satt ned renten med 0,5 prosentpoeng. Så et rentekutt vil bare være enda ett i en lang rekke. Det som gjør at dagens rentebeskjed er befattet med vesentlig større usikkerhet enn flere av de foregående, er at det da har vært klare forventninger om kutt på 50 basispunkter.

Anslagene nå er i hovedsak på enten 25 eller 50 basispunkter, med et marginalt mindretall som faktisk tror at det ikke kommer noe kutt i det hele tatt.

DnB Markets venter i utgangspunktet et kutt på 50 basispunkter, men holder døren på gløtt for et mindre kutt. Uansett tror banken at grunnholdningen endres til nøytral, det vil si at det er like sannsynlig med et nytt rentekutt som renteoppgang ved neste korsvei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer