Avventende i USA inntil Intel

Investorene er usikre før børsene åpner i USA torsdag. Frykten er at Intel vil si noe slemt som vil sende IT-aksjene ned igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Børsoptimismen fra tirsdag fikk en brå slutt i går da resultatvarsler fra flere tungvektere satte en støkk i investorene. Usikkerheten ventes å råde fra start i dag i forkant av IT-lokomotivet Intels analytikerpresentasjon.

Drøye halvannen time før børsene åpner i USA indikerer futures-handelen en flat start for det brede aksjemarkedet, samt et mindre fall for IT-aksjene fra start.

Det ventes at Intels ledelse går på talerstolen klokken 20.30 norsk tid. Hva som blir sagt, vil kunne sette stemningen for IT-aksjen i lang tid fremover.

Spekulasjonene går i retning av at Intel vil nedjustere sine salgsestimater nok en gang. I april ble anslaget for andre kvartal nedjustert til mellom 6,2 og 6,8 milliarder dollar, skriver CNNfn.com. Analytikerne tror dette anslaget nedjusteres ytterligere, noe som vil signalisere at utviklingen for PC-industrien ikke er spesielt optimistisk.

Analytikere hos investeringsbankene Merill Lynch og Credit Suisse First Boston advarer mot at den eneste måten Intel kan være i stand til å nå de seneste salgsforventningene er ved å blåse opp lagrene i distribusjonskanalene. Denne formen for kreativ regnskapsføring kalles channel stuffing. Selskapet vil imidlertid få en tilsvarende negativ effekt i løpet av kort tid.

Det ventelig også være litt fokus på tobakksgiganten Philip Morris som faller kraftig i europeisk handel. Selskapet tapte i går en rettssak der en enkeltperson ble tilkjent over 3 milliarder dollar i erstatning. Enkeltpersonen er døende av lungekreft.

På nøkkeltallsiden er det igjen tid for ukentlige arbeidsmarkedstall. Antall nytilmeldte arbeidsledige ventes til 418.000 i uken som ble avsluttet 2. juni. Tallene offentliggjøres klokken 14.30.

Utover dagen kommer engroslagrene for april. Her er det ventet ingen endring i april. En rekke større detaljhandelsselskaper legger frem omsetningstall for mai. Det er ventet at tallene preges av kaldt vær med mye regn og en stadig mer nedkjølt amerikansk økonomi.

Dow Jones-indeksen falt nesten 1 prosent i går til 11.070,24 poeng. Nasdaq-indeksen falt tilsvarende til 2.217,73 poeng.

Halvannen time før åpning er futures-kontrakten for Nasdaq ned 5 punkter i forhold til fair value. Det indikerer svakt negativ til flat start for IT-aksjene. Samtidig er S&P-futuren opp 0,7 punkter. Det indikerer at Dow Jones-indeksen åpner flatt til marginalt opp.

Artikkelen er produsert i samarbeid med Finanskanalen.no.