Avventer nye avhør av bedragerisiktet overlege

Politiet har startet gjennomgangen av det omfattende beslaget.

AVVENTER AVHØR: Politiet på Sunnmøre har nå startet gjennomgangen av det de omtaler som et svært omfattende beslag hjemme hos den siktede overlegen og på hans arbeidsplass. Etterforskningsleder Terje Rishaug sier de nå går gjennom materialet og ikke har umiddelbare planer om nye avhør av legen. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet
AVVENTER AVHØR: Politiet på Sunnmøre har nå startet gjennomgangen av det de omtaler som et svært omfattende beslag hjemme hos den siktede overlegen og på hans arbeidsplass. Etterforskningsleder Terje Rishaug sier de nå går gjennom materialet og ikke har umiddelbare planer om nye avhør av legen. Foto: Fridgeir Walderhaug/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| ÅLESUND (Dagbladet): Sunnmøre politidistrikt har i dag levert en anke etter at den siktede overlegen (38) fra Hedmark i går ble løslatt av Tingretten på Sunnmøre.

Anket - Vi håper på svar på denne anken i løpet av morgendagen, sier etterforskningsleder Terje Rishaug til Dagbladet.

Store beslag Han og hans avdeling har nå for alvor tatt tak i det politiet omtaler som et meget stort beslag fra legens privatbolig i Hamar og hans arbeidsplass ved Luftambulansens base på Dombås.

- Det er en meget stort beslag og et omfattende arbeid som står framfor oss. Det vil ta tid å gå gjennom alt materialet.

- Dere opplyste i går at det i beslaget lå en mengde lapper med navn, telefonnumre og personnumre på jenter. Har det kommet flere fornærmede inn i saken i dag?

- Nei, det vil jeg ikke si noe mer om enn at vi jobber kontinuerlig med beslagene.

Avventer avhør Overlegens tilståelse i Tingretten i går slo ned som en bombe hos politiet. I avhør med politiet nektet nemlig legen all befatning med sakene han ble konfrontert med.

I går undret derfor politijurist Unni Moen Vikebakk seg over hva han egentlig tilsto i Tingretten.

- Vil legen bli tatt inn til nye avhør nå?

- Vi har ikke umiddelbare planer om det. Vi går nå gjennom det som har med saken å gjøre før vi tar ham inn til nye avhør.

- Hvor mange personer er involvert i etterforskningen hos dere?

- Mange. Det jeg kan si er at saken har aller høyeste prioritet, sier Terje Rishaug.