Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avverget bombeangrep i London

LONDON (Dagbladet): Bare minutter før bombene skulle gå av arresterte britisk politi tre menn og en kvinne fra en terroristgruppe som har brutt ut av IRA, og avverget et bombeattentat ved Lonons travle handlegate, Oxford Street.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store deler av sentrale London ble sperret av, og flere undergrunnsstasjoner ble stengt under aksjonen.

Arrestasjonen kom som et resultat av et langvarig samarbeid mellom britisk og irsk politi, og britisk etterretning.

Politiet har lenge advart mot at utbrytergrupper som ikke anerkjenner våpenhvilen og fredsavtalen i Nord-Irland planlegger terroraksjoner i England.

Arrestasjonene i London resulterte i flere politiaksjoner i Dublin og Dundalk i Irland. Her ble til sammen åtte personer arrestert, mistenkt for å tilhøre gruppen som sto bak den planlagte bombeaksjonen.

I forbindelse med arrestasjonene i Dundalk, 8 km. sør for den nordirske grensa, beslagla politiet to håndvåpen, bombekomponenter og falske identifikasjonspapirer.

- Kveldens arrestasjoner er et resultat av en omfattende etterforskning av kriminelle irske terroristgrupper, og en vellykket overvåking med innsats fra London-politiet og overvåkingstjenesten MI5, sa John Grieve, talsmann for London-politiet i går kveld.

Irsk politi har arbeidet med denne saken i flere måneder.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!