Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avverget ny storbrann

Omtrent hundre personer evakuert i det som kunne blitt den neste store bybrannen i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Brannen i Trondheim sentrum i natt startet trolig i et solarium i trehuset som brant, opplyser politiet.

- Det kan vi si blant annet fordi det var en solariumskunde som først merket røyklukta. I tillegg gikk brannalarmen først i nabobutikken. Hadde brannen startet et annet sted enn i solariumet, ville alarmen gått tidligere, sier vaktleder Geir Olav Granbo ved krimvakta i Trondheim til Dagbladet.no.

Fryktet ny storbrann

Det var like etter klokka 21.30 i går kveld at politiet fikk melding om brannen i trebygget i Søndre gate 24 i Trondheim. Svart røyk veltet ut av dører og vinduer.

Nærmere hundre mennesker ble evakuert, blant dem 45 gjester ved Chesterfield Hotel i nabobygget. Taket på det andre nabobygget, Thon Hotel Gildevangen, skal også ha tatt fyr.

Lenge fryktet man at brannen skulle spre seg til Fjordgata, hvor det ligger mange trebygg. Det er bare knapt fire år siden et helt kvartal brant bare noen steinkast fra nattas brannsted.

- Scenarioet med gnistregn ned mot Fjordgata kunne avblåses rundt klokka halv ett i natt, opplyser operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Leif Berglund til Dagbladet.no.

Totalskadd

FLAMMEHAV: Brannvesenet kjempet en hard kamp mot flammene. Foto: Knut Johannessen
FLAMMEHAV: Brannvesenet kjempet en hard kamp mot flammene. Foto: Knut Johannessen Vis mer

Trehuset i Søndre gate 24 er totalskadd, opplyser vaktleder Granbo ved krimvakta i Trondheim til Dagbladet.no i formiddag.

- Mistenker dere at brannen var påsatt?

- Foreløpig har vi ingen mistanke. Vi må avvente resultatet av de tekniske undersøkelsene før vi kan si noe om det. Teknikerne kan tidligst gå i gang i morgen, sier vaktleder Granbo ved krimvakta.

Imens vil politiet avhøre en rekke vitner, blant andre innehaverne av de to butikkene som lå i det utbrente trehuset.


Utsatt område

Dette er femte gang på fire år at den gamle trehusbebyggelsen i Trondheim sentrum herjes av brann. Arbeiderpartiets ordfører i Trondheim, Rita Ottervik, fryktet det verste.


- Jeg fryktet en ny storbrann, sa hun til ANB da brannvesenet hadde fått kontroll på brannen.

Foto: Knut Johannessen
Foto: Knut Johannessen Vis mer

Områdene rundt branntomta er i formiddag frigitt, og folk kan nå vende tilbake til nabobygningene, opplyser vaktleder Granbo.

EVAKUERT: Nærmere hundre personer ble evakuert.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media