Avverget rekordran

100 britiske politifolk hindret åtte menn i å stjele gull og kontanter for over en halv milliard kroner på Heathrow flyplass i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte menn i 30-åra prøvde i formiddag å gjøre det store kuppet fra Swissports lagerbygning på Heathrow-flyplassen. Etter å ha rygget en varebil gjennom portene til lagerhuset, truet ranerne de ansatte med kniver, slagvåpen, og minst ett skytevåpen.

Målet var ifølge politiet å få kloa i det som ville vært et av de aller største ransutbyttene i britisk historie.

I en spesialsikret del av lagerbygningen ble det nemlig oppbevart gullbarrer verdt 40 millioner pund - 485 840 000 kroner - i tillegg til det som omtales som et «betydelig beløp» i kontanter, melder BBC.

Seks pågrepet

Ranerne klarte ikke å gjennomføre de vanvittige planene sine. Etter at de tvang seg inn til det spesialsikrete området, gikk britisk politi til aksjon.

De har hatt lageret i kikkerten i lang tid, etter å ha fått etterretning om at et rekordan var under planlegging.

Mer enn hundre bevæpnete politifolk slo til mot de åtte ranerne som befant seg inne i lagerbygningen. Ranerne prøvde å komme seg unna, og seks av dem kastet seg inn i varebilen som de hadde brukt som rambukk for å komme seg gjennom varehusets porter.

Til ingen nytte. Utenfor lagerbygningen hadde spesialvæpnet politi tatt oppstilling. Idet de fikk varebilen i kikkertsiktet, fyrte de av spesialkuler mot bilens dekk.

Varebilen punkterte, og seks av ranerne ble pågrepet på stedet.

Kapret rømningsbil

De to som unngikk å bli arrestert, kapret en ny varebil for å komme unna. De tvang den intetanende bilføreren til å kjøre dem til Surrey, der de skal ha hoppet over i nye fluktbiler.

Politiet var imidlertid på sporet av rømlingene, og en av dem ble pågrepet like før klokka 14 i ettermiddag.

Politiet jakter nå på den siste raneren som er på frifot.

- Profesjonelle ranere

De sju pågrepne sitter nå i inngående avhør. Spesialpoliti i London er overbeviste om at ranerne var profesjonelle og organiserte, og at de har samarbeidet med personer med inngående kjennskap til Swissport-lageret.

- Aksjonen er en stor suksess i arbeidet med å splitte opp det organiserte nettverket som har operert på og ved flyplassen de siste åra, sier avdelingssjef Barry Phillips ved Metropolitan-politiet i London.

Det ble ikke løsnet skarpe skudd under ransforsøket, men èn politimann ble lettere skadd.

AVVERGET REKORDRAN: London-politiet hadde etterretning om ranet, og stilte mannsterke på Heathrow.
HER SLO RANERNE TIL: En politimann står vakt utenfor Swissport-lageret der de enorme verdiene ble oppbevart.