Avverget rekordran

100 britiske politifolk hindret åtte menn i å stjele gull og kontanter for over en halv milliard kroner på Heathrow flyplass i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Åtte menn i 30-åra prøvde i formiddag å gjøre det store kuppet fra Swissports lagerbygning på Heathrow-flyplassen. Etter å ha rygget en varebil gjennom portene til lagerhuset, truet ranerne de ansatte med kniver, slagvåpen, og minst ett skytevåpen.

Målet var ifølge politiet å få kloa i det som ville vært et av de aller største ransutbyttene i britisk historie.

I en spesialsikret del av lagerbygningen ble det nemlig oppbevart gullbarrer verdt 40 millioner pund - 485 840 000 kroner - i tillegg til det som omtales som et «betydelig beløp» i kontanter, melder BBC.

Seks pågrepet

Ranerne klarte ikke å gjennomføre de vanvittige planene sine. Etter at de tvang seg inn til det spesialsikrete området, gikk britisk politi til aksjon.

De har hatt lageret i kikkerten i lang tid, etter å ha fått etterretning om at et rekordan var under planlegging.

Mer enn hundre bevæpnete politifolk slo til mot de åtte ranerne som befant seg inne i lagerbygningen. Ranerne prøvde å komme seg unna, og seks av dem kastet seg inn i varebilen som de hadde brukt som rambukk for å komme seg gjennom varehusets porter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer