SØKTE I MANGE TIMER: Likhundene Fero (10) og Kaos (6) var flere ganger inne i nybygget på gjestestua uten å markere. På bildet er Kaos sammen med eier Harald Grøndahl fra Kripos. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SØKTE I MANGE TIMER: Likhundene Fero (10) og Kaos (6) var flere ganger inne i nybygget på gjestestua uten å markere. På bildet er Kaos sammen med eier Harald Grøndahl fra Kripos. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Avvik under golvet var sand: Nå står politiet uten lik, åsted og tilståelse

- Vi vil jo vite så mye som mulig om hva som har skjedd med Vålnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NORDKJOSBOTN: Etter nesten ti timers arbeid med å bore, ta prøver og søke med likhunder måtte politiet i går kveld konstatere at deres siste søk etter den savnede og antatt drepte Per Vålnes (50) var uten resultater.

Avvikene som ble funnet i grunnen på nybygget ved Vollan Gjestestue, som politiet håpet var levninger etter Vålnes, viste seg å være sand og grus. Det betyr at politiet nå står overfor en antatt drapssak uten lik, uten et åsted og uten tilståelser.

- Det er bare sånn det er. Sånn er livet, og sånn er saken per dags dato, sier Trygve Møllebakken, lensmann i Bardu til Dagbladet. 

Han har siden Per Vålnes ble meldt savnet 1. desember 2011 ledet en rekke søk etter tobarnsfaren, både til lands, til vann, og til slutt under et betonggulv på den populære kroa i Nordkjosbotn.

Vil vite Politiet boret i tilsammen 17 hull inne i det nye tilbygget på gjestestua, og det ble tatt referanseprøver fra samtlige hull. De to likhundene Fero (10) og Kaos (6) fra henholdsvis Bergen og Kripos i Oslo, deltok i søkene.  

Møllebakken understreker at selv om politiet nå offisielt avslutter søksdelen av etterforskningen, er det ikke utelukket å gjøre nye søk ved et senere tidspunkt hvis det skulle dukke opp konkret informasjon om hvor Vålnes kan være.

- Jeg vil kanskje ikke si at jeg er skuffa, men vi vil jo vite så mye som mulig om hva som har skjedd med Vålnes, sier han.

UTEN RESULTAT: - Det er ikke gjort funn som tilsier at det ligger en person under golvet på Vollan Gjestestue, sier Trygve Møllebakken, lensmann i Bardu. Foto: Christian Roth Christensen
UTEN RESULTAT: - Det er ikke gjort funn som tilsier at det ligger en person under golvet på Vollan Gjestestue, sier Trygve Møllebakken, lensmann i Bardu. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Troms politidistrikt har brukt store ressurser på den antatte drapssaken og har fått bistand fra Kripos ved flere anledninger. Selv oppsummerer Møllebakken saken slik:   - Den har vært, og er veldig spesiell.  

Spesiell sak Advokat Randulf Schumann Hansen representerer Vålnes' tidligere samboer (41) som er siktet for drap, og som har sittet varetekstfengslet siden hun ble pågrepet i slutten av oktober i fjor. Hansen ønsker ikke å si noe om han tror politiets manglende funn er gunstig eller ikke for hans klients sak.

- Nå ligger saken hos statsadvokaten, så får vi se hva som skjer der, sier han.

Regionlensmann Andreas Nilsen sier han er klar over at de står overfor en spesiell sak når de verken har lik, tilståelser eller et åsted. Han understreker imidlertid at de fortsatt mener å være sikre på at Per Vålnes ble drept, og at de riktige personene er pågrepet.

SAVNET I TO ÅR: Per Vålnes ble meldt savnet av sin samboer 1. desember 2011. Nå er hun, hennes nye kjæreste og en tredje mann i samme omgangskrets siktet for drap eller medvirkning til drap på Vålnes. 
Foto: Privat
SAVNET I TO ÅR: Per Vålnes ble meldt savnet av sin samboer 1. desember 2011. Nå er hun, hennes nye kjæreste og en tredje mann i samme omgangskrets siktet for drap eller medvirkning til drap på Vålnes. Foto: Privat Vis mer