Erna Solberg i Kina

Avviser å ha blitt presset av Kina

Erna Solberg er ankommet Kina. Hun avviser at grunnen til at hun ikke vil ta opp spørsmål om menneskerettigheter er kinesisk press. 

PÅ PLASS I KINA:  Statsminister Erna Solberg sammen med CEC , som er det kinesiske svaret på NHO. Det er første gang en norsk statsminister besøker Kina på ti år. Foto: NIna Hansen 
PÅ PLASS I KINA:  Statsminister Erna Solberg sammen med CEC , som er det kinesiske svaret på NHO. Det er første gang en norsk statsminister besøker Kina på ti år. Foto: NIna Hansen  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BEIJING (Dagbladet): Statsminister Erna Solberg ankom i dag Beijing for de politiske samtalene som markerer normaliseringen av forholdet mellom Norge og Kina.

Erna Solberg kom så godt som rett fra flyet og til åpningen av den store norsk-kinesiske næringslivskonferansen som vil foregå parallelt med de politiske samtale.

- Det er fint å være her, det starten på et forhold til Kina som kan utvikle seg til å bli et nytt og godt forhold både på de politiske og økonomiske områdene. Kina er et viktig land i verden. Det har verdens største befolkning og verdens nest største økonomi, sier Solberg.

- Bygge tillit

Forut for møtet har menneskerettighetsforkjempere og organisasjoner vært kritiske til Solberg for at hun ikke vil ta opp situasjonen til den fengslede fredsprisvinneren Liu Xiaobo eller menneskerettigheter generelt.

- For meg er det helt greit at folk kritiserer det, men jeg tenker at for Norge og for vår framtid og vår mulighet til å ha politisk dialog også om vanskelige tema, så begynner man med å skape tilliten. Det er viktig å huske at med seks år uten noe samarbeid, må man nå bygge den tilliten, så er jeg sikker på at når vi bygger det samarbeidet, så vil vi kunne ta opp alle mulige spørsmål etter hvert, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer