AVVISER KONTAKT: Tiltalte Hans Eirik Olav avviser at han har hatt noe kontakt med den selvutnevnte narkobaronen Gjermund Erik Cappelen.
Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
AVVISER KONTAKT: Tiltalte Hans Eirik Olav avviser at han har hatt noe kontakt med den selvutnevnte narkobaronen Gjermund Erik Cappelen. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / DagbladetVis mer

Avviser all kontakt med narkokongen Gjermund Cappelen

- Det er lenge siden jeg ga opp å tro på at det fantes fornuft hos Økokrim, sier Hans Eirik Olav.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er lenge siden jeg ga opp å tro på at det fantes fornuft hos Økokrim, sier Hans Eirik Olav (57) til Dagbladet.

- Jeg har vært utsatt for en heksejakt. Uskyldspresumpsjonen står ikke sterkt i Norge, sier han.

Økokrim har tiltalt Olav, tidligere styreleder i riggselskapet Thule Drilling, for grov økonomisk utroskap og hvitvasking av utbytte fra egne straffbare handlinger. Økokrim mener at utroskapsforholdet omfatter uberettigede overføringer av til sammen cirka 36 millioner kroner fra riggselskapet Thule Drilling, da Olav var styreleder i selskapet.

Avviser blankt Hans Eirik Olav avviser på det sterkeste anklagene mot ham - etter at Økokrim har tiltalt ham for grov økonomisk utroskap og hvitvasking av utbytte fra egne straffbare handlinger, samt brudd på merverdiavgiftsloven, aksjeloven, bokføringsloven og ligningsloven i forbindelse med et annet selskap der han var styreleder og daglig leder.

Økokrim mener at Hans Eirik Olav har overført selskapspenger til en rekke kontoer i utlandet for egen vinning - penger som blant annet skal ha blitt overført til en av Norges største narkosmuglere, Gjermund Erik Cappelen (47).

Dette avviser Olav blankt.

- Helt urelatert - Dette er helt urelatert til Thule. Jeg kan bevise at det ikke er riktig. De pengene må ha blitt overført av en person i Sveits uten min autorisasjon. Jeg hadde ikke hørt om Gjermund Cappelen en gang, jeg har aldri møtt ham og aldri snakket med ham, sier Olav til Dagbladet.

Han sier at han heller ikke står bak selskapet der den første overføringen, i 2008, skal ha skjedd.

- Dette handler om at noen ikke liker at jeg bryr meg. Det er mange sterke krefter her - og mange med økonomiske motiver. Jeg gir meg aldri. Jeg skal ha tilbake det jeg har tapt, sier en kamplysten Hans Eirik Olav.

Han mistenker at Økokrim navngir Cappelen i tiltalebeslutningen rett og slett av PR-messige årsaker.

- Ingen Cappelen-kobling - Du kan jo bare lure på hvorfor navnet hans står der - det er bare for å sverte meg, sier han.

- Jeg har aldri hatt noe med Cappelen å gjøre - jeg hadde ikke peiling på hvem han var en gang, før kona søkte på navnet hans på Google og fant at han var involvert i den Eirik Jensen-saken.

Cappelens advokat Benedict de Vibe sier han ikke kan kommentere saken. Olav på sin side sier at Cappelens forklaring samsvarer med hans:

- Jeg har lest avhørsutskrifter der Cappelen har forklart seg, og han sier også at han ikke aner hvem jeg er, sier Olav til Dagbladet.

NARKOKONGE: Gjermund Cappelen har innrømmet at han står bak smugling av flere tonn hasj til Norge. Foto: Privat
NARKOKONGE: Gjermund Cappelen har innrømmet at han står bak smugling av flere tonn hasj til Norge. Foto: Privat Vis mer