Avviser all kontakt med narkokongen Gjermund Cappelen

- Det er lenge siden jeg ga opp å tro på at det fantes fornuft hos Økokrim, sier Hans Eirik Olav.

AVVISER KONTAKT: Tiltalte Hans Eirik Olav avviser at han har hatt noe kontakt med den selvutnevnte narkobaronen Gjermund Erik Cappelen.
Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
AVVISER KONTAKT: Tiltalte Hans Eirik Olav avviser at han har hatt noe kontakt med den selvutnevnte narkobaronen Gjermund Erik Cappelen. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er lenge siden jeg ga opp å tro på at det fantes fornuft hos Økokrim, sier Hans Eirik Olav (57) til Dagbladet.

- Jeg har vært utsatt for en heksejakt. Uskyldspresumpsjonen står ikke sterkt i Norge, sier han.

Økokrim har tiltalt Olav, tidligere styreleder i riggselskapet Thule Drilling, for grov økonomisk utroskap og hvitvasking av utbytte fra egne straffbare handlinger. Økokrim mener at utroskapsforholdet omfatter uberettigede overføringer av til sammen cirka 36 millioner kroner fra riggselskapet Thule Drilling, da Olav var styreleder i selskapet.

Avviser blankt Hans Eirik Olav avviser på det sterkeste anklagene mot ham - etter at Økokrim har tiltalt ham for grov økonomisk utroskap og hvitvasking av utbytte fra egne straffbare handlinger, samt brudd på merverdiavgiftsloven, aksjeloven, bokføringsloven og ligningsloven i forbindelse med et annet selskap der han var styreleder og daglig leder.

Økokrim mener at Hans Eirik Olav har overført selskapspenger til en rekke kontoer i utlandet for egen vinning - penger som blant annet skal ha blitt overført til en av Norges største narkosmuglere, Gjermund Erik Cappelen (47).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer