- PUNKTUM ER SATT: Olje- og Energiminister Ola Borten Moe (Sp) avviser at det har vært urent trav i prosessen rundt oppføring av kraftlinjer i Sogn og Fjordane, og slår fast at punktum i saken er satt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
- PUNKTUM ER SATT: Olje- og Energiminister Ola Borten Moe (Sp) avviser at det har vært urent trav i prosessen rundt oppføring av kraftlinjer i Sogn og Fjordane, og slår fast at punktum i saken er satt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Avviser all kritikk

Det er uunngåelig at noen blir misfornøyde, sier Ola Borten Moe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ola Borten Moe mener det er udramatisk at departementet har kommet til en annen konklusjon enn NVE. Han sier at prosessen rundt mastene har vært helt ordinær.

- Kritikken da vi vedtok mastene i Haradanger, var at departementet fulgte faginstansen, altså at man var byråkratstyrt og en nikkedukke for de interessene. Nå får vi kritikk for det motsatte. Til det sier jeg: I løpet av en klagebehandling av store infrastrukturprosjektet i departementet, kan man få endringer. Alle har hatt mulighet til å komme med sine synspunkter på vanlig vis. Punktum er satt i saken, sier Sp-statsråden.

- Jeg er klar over at å bygge så store prosjekter ikke kan gjøres uten at det berører enkeltindivider og familier. Det er jeg ydmyk i forhold til og har stor respekt for. Men sånn er det med en god del av de store felleskapsprosjektene, enten det er vei, jernbane eller kraftanlegg, og vi prøver å få det til så lempelig som mulig. Til sjuende og sist må man ta en avgjørelse. I dette tilfellet skal vi bygge 30 mil med høyspentledning. Det er behov for ledning, og jeg håper å gi konsesjon til 50 nye mil innen valget. Jeg føler meg trygg på at det vil være mulig for Dagbladet å skrive om lignende historier også da.