Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avviser alt

Imam Neemat Ali Shah nekter å kommentere sine uttalelelser om nordmenn, tatt opp med skjult mikrofon og gjengitt i Dagbladet i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå sier han istedet: - Nordmenn er hyggelige og sympatiske mennesker.

Dagbladet avslørte i går lydopptak der Ali Shah i samtale med Jeanette (24) uttalte seg i dømmende ordlag om nordmenn og muslimske jenter som velger kristen ektemann. Da vi møter til avtalen, har ikke Ali Shah lest Dagbladet. Vi gir han artikkelen til lesning, men han avslår:

- Jeg har ikke tid.

Vi refererer så til utdrag fra lydopptakene: «Det er bare muslimer som gifter seg. »

- Nei, nei, hun har misforstått, svarer Shah, som bare vil bli stilt generelle spørsmål. Så det gjør vi. På opptaket svarte Ali Shah dette da Jeanette sa at gutten hun vil gifte seg med, ikke krever at hun skal være kristen: «Hvorfor skulle han kreve det!? Er dere gift, så blir du automatisk en ikke-muslim.» «Forlater man sin religion, så kan man ikke forvente annet enn helvete».

Nå svarer han: - Gifter ei muslimsk jente seg med en kristen, så er hun fortsatt muslim. Islam sier ingenting om straff for dette.

- Er et flerkulturelt samfunn i tråd med Guds vilje?

På lydopptaket svarte Ali Shah: «Det Gud vil fra mennesker, er ikke mulig å oppnå i et flerkulturelt samfunn.» «Med så mange trossamfunn omkring, forsvinner forskjell mellom dyr og mennesker.»

Nå sier han: - Gud er fornøyd med et flerkulturelt samfunn.

- Hva med vårt familiesystem?

På lydopptaket sa han: «Du må se at blant nordmenn finnes det ikke noe familiesystem.»

Nå sier han: - Jeg har lite kontakt med det norske samfunnet. Jeg jobber i moskeen, ellers er jeg hjemme, så det kan jeg ikke uttale meg om. - Ønsker dere fortsatt et integreringssamarbeid med politikerne?

- Vi er allerede integrert.

NY VERSJON:- Nei, nei, hun har misforstått, er imam Neemat Ali Shahs (t.v.) forklaring på sine uttalelser til Jeanette (24), tatt opp på lydbånd. Overfor Dagbladet vil han bare svare på generelle spørsmål.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!