Avviser Amnesty kritikk

Per Sandberg synes det er merkelig at Amnesty kritiserer ham, men ikke Grete Faremo.

ASYLFENGSEL:   Per Sanberg besøkte i forrige uke flere lukkede asylmottak og et vanlig fengsel hvor asylsøkere oppbevares i Hellas. Her får Sandberg høre Joovais Hussains fra Burmas historie.  Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
ASYLFENGSEL: Per Sanberg besøkte i forrige uke flere lukkede asylmottak og et vanlig fengsel hvor asylsøkere oppbevares i Hellas. Her får Sandberg høre Joovais Hussains fra Burmas historie. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Amnesty International Norge reagerer på Per Sandbergs lovnad om å bidra til å bygge en asylmur mellom Hellas og Tyrkia, og at Fremskrittspartiets nestleder og leder av Stortingets justiskomité vil ha lukkede asylmottak.

Sandberg avviser kritikken.

- Amnesty må selvsagt få mene hva de vil om lukkede mottak, men jeg synes det er merkelig at de ikke også retter kritikken mot justisminister Grete Faremo. Hun driver rett og slett et dobbeltspill ved å si på direktesendt fjernsyn at FrP er inhumane som ønsker lukkede mottak, mens hun samtidig er med på å finansiere nettopp slike mottak gjennom Norges bidrag til EØS, sier Per Sandberg.

Han er også undrende til at Amnesty kritiserer ham og ikke FN.

- Det er også en smule forbausende å se at Amnesty ikke løfter pekefingeren mot FN. De støtter nemlig også disse lukkede mottakene i likhet med EU. Jeg besøkte nylig disse mottakene og snakket med menneskene som oppholder seg der. Ingen var spesielt kritiske til verken bo- eller sanitærforholdene i mottakene, og slik jeg kunne vurdere det er det overhodet ikke snakk om inhumane forhold, sier Sandberg.    

- Jeg finner det også merkelig at Amnesty angriper oss når de sier standarden i Hellas er for dårlig og bryter med avtaler vi har sluttet oss til. Virkeligheten er at FN og EU går god for dette i tillegg til at regjeringen støtter anleggene finansielt. Hvorfor er det da Fremskrittspartiet  Amnesty  angriper, sier Per Sandberg oppgitt.