Avviser angrep: - Ikke på lista

Russlands president Vladimir Putin sier samtalene med USAs Joe Biden har vært «konstruktive» - og sender kritikken i retur på spørsmål om cyberangrep mot USA.

USAs president Joe Biden og Russlands president Vladimir Putin møter pressen i Genève. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rett før 17.30 norsk tid meldte Det hvite hus at møtet mellom Joe Biden og Vladimir Putin er over etter fire timer.

Putin er den første til å møte pressen. Den russiske presidenten tar spørsmål fra pressen, og amerikanske CNN fyrer av flere spørsmål på rappen:

- Kan du karakterisere dynamikken mellom deg selv og president Biden? Var den fiendtlig? Vennlig? Videre, gjennom disse samtalene, har du forpliktet deg til å opphøre alle cyberangrep mot USA? Har du forpliktet deg til å slutte å true Ukrainas sikkerhet? Og har du forpliktet deg til å slutte å slå ned på opposisjonen i Russland? spør CNNs journalist.

- Når det gjelder det overordnede, mener jeg at det ikke har vært noen fiendtlighet. Tvert imot har møtet vårt vært konstruktivt. Vi har ulike vurderinger på mange områder, men begge sider uttrykte intensjoner om å forstå hverandre, og prøve å finne felles grunn. Samtalene var konstruktive, svarer Putin.

- Ikke på lista

Putin sier de har blitt enige om å iverksette «konsultasjoner» når det kommer til cybersikkerhet, og samarbeide om hvordan disse kan stanses.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.