Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avviser at barn deltok i sultestreiken i Finnmark

Gruppen Refugees Welcome to the Arctic tilbakeviser at barn på Ankomstsenter Finnmark har deltatt i sultestreiken blant asylsøkere.

 - SULTESTREIKET IKKE:  Ifølge Linn Herland Landro, talsperson i Refugees Welcome to The Arctic, skal barn ikke ha deltatt i sultestreiken på Ankomstsenter Finnmark. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
- SULTESTREIKET IKKE: Ifølge Linn Herland Landro, talsperson i Refugees Welcome to The Arctic, skal barn ikke ha deltatt i sultestreiken på Ankomstsenter Finnmark. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gruppen Refugees Welcome to the Arctic tilbakeviser at barn på Ankomstsenter Finnmark har deltatt i sultestreiken blant asylsøkere.

Minst 30 av asylsøkerne på mottaket utenfor Kirkenes i Sør-Varanger startet søndag en sultestreik i frykt for utsendelse til Russland. Det ble hevdet i flere medier at også barn deltok i sultestreiken, som ble avsluttet mandag kveld.

«De vi har kontakt med inne på mottaket forteller at barn har spist og at det ikke er barn som deltar i sultestreiken. Situasjonens alvorlighet tatt i betraktning er det viktig at alle parter forsøker å fremlegge så sannferdig og presis informasjon som mulig», opplyser Linn Herland Landro, talsperson i Refugees Welcome to The Arctic i en pressemelding sent mandag kveld.

Rundt 70 personer ble i løpet av helga fraktet fra andre asylmottak til Ankomstsenter Finnmark i Sør-Varanger, ifølge NRK. Det skjedde etter at det torsdag sist uke ble klart at asylsøkere kan returneres til Russland med busser.

Etter det NTB kjenner til, var det rolig på mottaket mandag kveld.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media