Corona:

Avviser at ektepar døde av vaksine i Sarpsborg

Ekteparet i 70-åra hadde begge fått første vaksinedose. Få dager seinere døde begge to.

DØDE: Ekteparet døde etter å ha vært innlagt på Sykehuset Østfold Kalnes. Foto: Gorm Kallestad / NTB
DØDE: Ekteparet døde etter å ha vært innlagt på Sykehuset Østfold Kalnes. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Se mer
påvist smittet 117 000 +657
innlagt117 +7
døde 757
påvist smittet 159 000 000+294.1K
døde 3 300 000 +7.0K
Se mer

Et eldre ektepar fra Sarpsborg som var smittet med covid-19, døde tirsdag på Sykehuset Østfold. Tirsdag opplyste kommunen at de to, som var henholdsvis 76 og 77 år, begge vært innlagt på sykehuset en stund etter å ha fått påvist covid-19. Kommunen opplyste også at begge de døde hadde underliggende sykdommer.

Onsdag gikk familiemedlemmer ut i lokalavisa Sarpsborg Arbeiderblad. Der kritiserte de kommunen for ikke å opplyse at ekteparet hadde fått sin første vaksinedose flere uker før de døde.

- Plutselig dårlige

Det ble også rettet kritikk mot informasjonen om underliggende sykdommer. Ifølge lokalavisa ble de to raskt syke. Kort tid etter havnet de i respirator.

- Hva angår min onkel så gikk han på blodfortynnende medisiner, men var ellers sprek før han og min tante plutselig ble dårlige og måtte legges inn på sykehuset. Også hun framsto som frisk før dette skjedde, sa nevøen til det avdøde paret til Sarpsborg Arbeiderblad.

ASTRAZENECA: - Vi har påvist en høy sannsynlighet av sammenheng mellom AstraZeneca-vaksinen og sykdomsbildet, sier overlege Pål André Holme ved Oslo universitetssykehus (OUS). Vis mer

- Ingen sammenheng

Kommunen ved kommuneoverlege Karianne Janseg Bergman går onsdag kveld ut og avviser all sammenheng mellom vaksinene og dødsfallene.

- Vi har gjennomgått alle opplysninger vi har i begge tilfellene og også drøftet disse med FHI. Det er i her ingen mistanke om vaksinebivirkninger eller vaksinesvikt og det er ikke nødvendig med ytterligere undersøkelser, sier Bergman til avisa, og slår fast:

- Det er ingen sammenheng mellom vaksinasjonen og dødsfallene. Begge døde av coronarelaterte årsaker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer