Avviser at Gabons president er død

- President Omar Bongo lever og har det bra, sier statsminister Ndong

AVVISER PRESIDENTDØD: Gabons Statsminister Jean Eyeghe Ndong annonserte på en pressekonferanse tidligere i dag at Gabins president Omar Bongo ikke er død. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE
AVVISER PRESIDENTDØD: Gabons Statsminister Jean Eyeghe Ndong annonserte på en pressekonferanse tidligere i dag at Gabins president Omar Bongo ikke er død. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Gabons president Omar Bongo er ikke død, sier landets statsminister Jean Eyeghe Ndong. Spanske diplomatiske kilder avviser også påstanden om presidentens død, framsatt i franske medier.

- President Omar Bongo lever og har det bra, sa statsminister Ndong til journalister mandag utenfor den private Quiron-klinikken i den spanske storbyen Barcelona.

En kilde i det spanske utenriksdepartementet sier til det tyske nyhetsbyrået DPA at også de er informert om at Gabons president lever.

Bongo, som har sittet ved makten i Gabon i 41 år og med det er Afrikas lengst sittende statsoverhode, ble lagt inn på klinikken i Spania i forrige måned. Ifølge rapporter lider han av kreft.

Søndag meldte det franske ukemagasinet Le Point at 73-åringen var død.

Omar Bongo kom til makten i Gabon, en tidligere fransk koloni, i 1967.

(NTB)