Avviser at han forsvinner til internasjonal toppjobb

Stoltenberg blir på Stortinget.

BLIR PÅ STORTINGET: - Nei jeg kjenner ikke til noen slike jobber. Jeg har én plan, og det er å være her, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) på spørsmål om han nå vil forsvinne til en internasjonal toppjobb. Foto: LARS EIVIND BONES
BLIR PÅ STORTINGET: - Nei jeg kjenner ikke til noen slike jobber. Jeg har én plan, og det er å være her, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) på spørsmål om han nå vil forsvinne til en internasjonal toppjobb. Foto: LARS EIVIND BONESVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Nei jeg kjenner ikke til noen slike jobber. Jeg har én plan, og det er å være her, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) på spørsmål om han nå vil forsvinne til en internasjonal toppjobb.

Statsministeren møtte pressen i vandrehallen på Stortinget etter partilederutspørringa i natt.

Det var en tydelig lettet Stoltenberg som tørket svetten i ansiktet mellom svarene.

- Dette er fjerde gangen jeg går ut av regjering og inn i Stortinget. Det tror jeg blir utmerket, svarer den kommende opposisjonslederen.

Vil sove godt På spørsmål om partiet burde vært tydeligere på at Arbeiderpartiet kunne styre alene dersom et borgerligere flertall skulle kollapse, svarer han:

- Det vil jeg ikke spekulere på. De borgerlige partiene, som nå har flertall, har sagt at de skal danne regjering dersom de får flertall. Og jeg forventer at de vil gjøre det. Jeg har sagt at om de mot formodning ikke skulle klare det, så kan Arbeiderpartiet ta over.

- Men jeg er innstilt på at de vil danne regjering, og at den vil vare i fire år, sier

- Får du sove godt i natt?

- Ja, det er jeg sikker på. Jeg sover nesten alltid godt. Jeg vil også sove godt fordi Ap har gjort en formidabel valgkamp der vi har gått fram under valgkampen, svarer han, og viser til at partiet lå på 26 til 27 prosent på meningsmålingene i august da valgkampen startet, til 30 til 31 prosent av stemmene etter valget.

- Skuffet - Vi vant valgkampen. Vi ble Norges klart største parti, med et valgresultat nær det vi vant på i 2005. Etter åtte år i regjering står det respekt av det. Det har knapt skjedd før.

- Nå skal jeg lede Arbeiderpartiet i Stortinget, sier han, men:

- Jeg er skuffet over at vi ikke vant valget.