Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avviser at Røkke skal stikke av med fisken i nord

- Vi skal investere i Finnmark, sier konsernsjefen i Norway Seafoods.

AVVISER FISKERAN: Konsernsjef i Norway Seafoods, der Røkke-eide selskapet som drifter en rekke fiskeforedlingsanlegg langs kysten i Nord-Norge, avviser at selskapets strategi er å gi Kjell Inge Røkke, som også eier ti trålere med lukrative kvoterettigheter, full kontroll over fellesskapets ressurser. Foto: Berit Roald / Scanpix .
AVVISER FISKERAN: Konsernsjef i Norway Seafoods, der Røkke-eide selskapet som drifter en rekke fiskeforedlingsanlegg langs kysten i Nord-Norge, avviser at selskapets strategi er å gi Kjell Inge Røkke, som også eier ti trålere med lukrative kvoterettigheter, full kontroll over fellesskapets ressurser. Foto: Berit Roald / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konsernsjefen i Norway Seafoods avviser blankt at Røkke er i ferd med å ta full kontroll over fisken. Selskapet skal investere i Finnmark, sier han.

Hammerfest-ordfører Alf E. Jakobsen har blant annet rettet skarp kritikk mot Norway Seafoods planer om å selge et moderne anlegg i tettstedet Rypefjord i Hammerfest kommune til fordel for «et nedslitt anlegg i Forsøl, en fiskebygd i samme kommune, som trenger investering og modernisering».

- Ordføreren skaper et feilaktig bilde av at satsingen i Forsøl, sier konsernsjef Thomas Farstad i Norway Seafoods til NTB.

Han sier selskapet flytter fra et for stort anlegg som ligger på oljebasen i byen til et anlegg som det er investert mye penger i de senere årene.

Dessuten ligger Forsøl mye nærmere de lokale fiskefeltene. Anlegget på oljebasen vil bli solgt, og pengene investert både i Hammerfest og andre steder i landsdelen, ifølge Farstad.

Skaffer midler Farstad sier Norway Seafoods skaffer til veie midler til å styrke seg i Nord-Norge gjennom å selge et anlegg på oljebasen i Hammerfest, og investerer disse pengene på sju mindre steder i Nordland og Finnmark.

Han sier det er naturlig at Hammerfest-ordføreren ennå ikke kjenner detaljene om anlegget i Forsøl så godt.

- Vi har avtalt å orientere kommunen nærmere, og jeg tror at misforståelser kan oppklares. Det er investert mye i anlegget i Forsøl og vi ser at det kan bli et godt utgangspunkt for lønnsomme arbeidsplasser, sier konsernsjefen.

- Med full kontroll I deler av sin kritikk mot Norway Seafoods har Hammerfest-ordfører Alf E. Jakobsen fått støtte fra sin ordførerkollega i Gamvik kommune i Finnmark, Inga Mandal.

Når selskapet legger ned fiskeforedlingen i Mehamn og halverer driften i Hammerfest, er Kjell Inge Røkke i ferd med å ta full kontroll over fisken, advarer de to ordførerne.

- Det er tidenes ran vi er vitne til nå. Da Røkke kom til Finnmark, ble vi presentert en strategi om å ta samfunnsansvar. Nå er han i ferd med å fullføre skillet mellom fisk og industri, sa Gamvik-ordføreren til NTB før helgen.

Hammerfestordføreren fulgte opp:

- Strategien er at kystflåten nå skal stå for 70 prosent av leveransene til anleggene som står igjen. Dermed er leveringsplikten til de båtene som Røkke kjøpte i 2005, fullstendig utradert, sa Jakobsen.

- Handler ikke om dette Konsernsjef Thomas Farstad avviser at Røkke nå «tar full kontroll over fisken». Det er ikke dette det handler om, sier han.

- Kystflåten og trålflåten er i et samspill som er viktig for markedet, industrien og landsdelen. Vi kjøper i dag om lag 70 prosent av vår fisk fra kystflåten, noe som er om lag den samme andelen som kystflåten har av kvotene. Vi vil sammen med både kystflåten og trålflåten utvikle samspillet videre. Ikke minst er bedring av kvaliteten viktig for at alle skal få mer igjen for innsatsen, sier konsernsjefen.

NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!