Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avviser at selvmordsbomberen Diana og ettersøkte Hayat bodde vegg i vegg

- Det er løgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hayat Boumedienne er fortsatt på flukt etter at hun skal ha deltatt i forberedelsene til Charlie Hebdo-terroren i Paris i forrige uke.

Diana Ramazanova - enken etter en 23-årig fremmedkriger fra Fredrikstad, som ble drept i Syria i desember - sprengte seg selv i lufta på en politistasjon i Istanbul 6. januar.

En rekke franske og tyrkiske medier hevder at de to bodde på samme hotell - Bade Otel i Kadiköy i Istanbul. Ramazanova skal ha bodd på hotellet totalt 11. netter fra 26. desember. Boumedienne, som nå antas å være i Syria, skal ha ankommet Tyrkia via Madrid 2. januar.

Løgn Det avviser imidlertid hotellet overfor Dagbladet.

- Vi har sjekket gjesteboka. Det er galt. Ramazanova har aldri bodd her, sier resepsjonisten på Bade Otel i Istanbul til Dagbladet.

- Hva med Hayat Boudienne?

- Hun bodde her, hun ankom 2. januar. Jeg kjenner ikke til hvor mange netter hun bodde her. Men avisoppslagene om at de har bodd her sammen er løgn, sier resepsjonisten.

Sjokk Det var foreldrene til Ramazanovas norsktsjetsjenske ektemann som sørget for å få den unge gravide enka ut av det krigsherjede Syria. Via noen bekjente tsjetjenere fikk de ordnet med transport til Istanbul i romjulen.

De ville sørge for at hun på en god måte kunne ta vare på seg selv og barnebarnet, fortalte Ramazanovas svigermor til Dagbladet i går.

- Vi sa til henne at vi ville leie en leilighet i Istanbul, men hun ville heller bo på et hjem for enker. Hun kunne ikke bo med mannfolk, sier Fredrikstad-kvinnen.

SELVMORDSBOMBER: Diana Ramazanova (18) sprengte seg selv i en politistasjon i Istanbul 6. januar. Her er hun sammen med sin norske mann (23) som ble drept i Syria i desember. Til venstre er en slektning av nordmannen. Foto: Privat
SELVMORDSBOMBER: Diana Ramazanova (18) sprengte seg selv i en politistasjon i Istanbul 6. januar. Her er hun sammen med sin norske mann (23) som ble drept i Syria i desember. Til venstre er en slektning av nordmannen. Foto: Privat Vis mer

I går skulle Fredrikstad-paret egentlig reist til Istanbul for å treffe svigerdatteren, men reisen ble naturlig nok avlyst da de i forrige uke ble kjent med selvmordsaksjonen.

Snakket sammen - Kanskje vi må reise likevel, for å forklare oss for tyrkisk politi. Våre tsjetjenske venner er nå arrestert og mistenkt for å stå i ledtog med jihadister. Men disse er helt uskyldige og jeg føler nå at vi også har laget et stort problem for dem. Om det trengs reiser jeg til Tyrkia for å forklare dette for politiet der, sier hun.

- Vi snakket sammen senest dagen før selvmordsaksjonen. Vi snakket sikkert i to timer den dagen, og om alt mulig. Om hennes bror som hadde bursdag den dagen, om været i Istanbul og om matlaging. Hun fortalte hva hun hadde kjøpt inn av mat og om hva hun skulle lage seg. Hun fortalte også at hun hadde vært og spist is på den samme kaféen som hun pleide å gå på med min sønn.

Hayats bil Ifølge den tyrkiske avisa Hurriyet er seks personer arrestert i forbindelse med aksjonen.

En politimann ble drept og en annen skadd i selvmordsaksjonen.

Etterforskningen av Charlie Hebdo-angrepet pågår også for fullt. Ni menn og tre kvinner er blitt tatt inn til avhør, mistenkt for å ha kjøpt inn våpen og kjøretøy til bruk i angrepene i Paris. Etterforskerne leter særlig etter bilen til Boumeddiene - som var kjæresten til Amedy Coulibaly, som sto bak drapet på en politikvinne og fire jøder.