ADVOKAT: Atle Helljesens klient var Tina Jørgensens kjæreste da hun ble drept i 2000. Han var tidligere siktet i saken, og siden renvasket. Helljesen avviser at hans klient er blitt kalt inn til avhør etter den nye siktelsen av en 36-åring fra Lyngdal.
Foto: Alf Ove Hansen
ADVOKAT: Atle Helljesens klient var Tina Jørgensens kjæreste da hun ble drept i 2000. Han var tidligere siktet i saken, og siden renvasket. Helljesen avviser at hans klient er blitt kalt inn til avhør etter den nye siktelsen av en 36-åring fra Lyngdal. Foto: Alf Ove HansenVis mer

Avviser at Tinas tidligere kjæreste er kalt inn til avhør

- Min klient har ingenting med dette å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): En nå 36 år gamle mann var sammen med kjæresten Tina Jørgensen (20) på byen sammen i Stavanger kvelden hun forsvant i september 2000. Da hun ble funnet drept, skjult i en kum, ble han pågrepet og siktet for drap. Seinere ble Stavanger-mannen renvasket og sjekket ut av saken.

Tidligere i dag ble det meldt at mannen er kalt inn til nytt avhør. Dette avviser hans advokat Atle Helljesen.

- Min klient har ingenting med denne saken å gjøre. Han har hatt en samtale med politiet og ble informert om den nye siktelsen og forklart at han ikke har noe med saken å gjøre, sier Helljesen til Dagbladet.

En 36 år gammel mann fra Lyngdal ble onsdag pågrepet og siktet drap eller medvirkning til drap. Ifølge Stavanger Aftenblad skal ytterligere en 36-åring - en mann fra Kristiansand -  ha blitt pågrepet på Sørlandet.

Følt seg mistenkt Mannen var siktet for drapet i rundt et år, og på tross av at han ble sjekket ut av saken og renvasket, forteller Helljesen at han har følt seg mistenkt i alle disse 15 åra.

- Han har blitt informert om denne nye siktelsen, men har ikke hatt noen spesiell reaksjon bortsett fra en viss lettelse. Vi tar ikke av av den grunn. Han kan ennå ikke forholde seg til det med lettelse å glede, sier han.

- Kjenner han til mannen som nå er siktet?

- Han er ikke blitt opplyst om hvem den siktede er, sier Helljesen.

Mannen som nå er pågrepet og siktet har tidligere ikke vært i politiets søkelys i drapssaken, verken som vitne eller siktet.

Både politiet og mannens forsvarer, Odd Rune Torstrup, bekrefter at avdøde og den pågrepne mannen kjente hverandre.

Støttet
Riksadvokatens begrunnelse for å renvaske kjæresten til Jørgensen, var at bevisene ikke var gode nok til at han ville bli dømt i retten. Selv sa kjæresten at han ville søke om erstatning for å ha blitt pekt ut som drapsmann. 

Tinas mor, Torunn, Austdal Rasmussen, har hele tida støttet datterens kjæreste, har Dagbladet tidligere skrevet.

- Jeg ble helt satt ut, sa Rasmussen til Dagbladet i formiddag da nyheten om pågripelsen ble kjent. Selv fikk hun beskjed av politiet i går kveld.