Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avviser at TV2 ble forsøkt flyttet

Kulturdepartementet avviser at det i konsesjonsbehandlingen for reklamefinansiert TV ville fjerne føringene om at T 2 skal ligge i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergens Tidende skrev i dag at et forslag om å fjerne føringene om at TV2 skal ligge i Bergen fikk støtte fra flere sentrale statsråder. Dette avviser nå Kulturdepartementet overfor NTB. Departementet opplyser at det aldri har vært vurdert eller foreslått å flytte TV2s hovedsete fra Bergen.

Ifølge avisen var det på regjeringskonferansen for 14 dager siden at departementet kom med forslag til nytt mandat for konsesjon til riksdekkende, reklamefinansiert fjernsyn. At et slikt selskap skulle ha hovedkontor i Bergen, var utelatt i forslaget.

Departementet ville la TV2-eierne Schibsted, Egmont og A-pressen selv bestemme hvor hovedkontoret skulle ligge. Eierne mener det er billigere å drive riksdekkende TV fra Oslo enn fra Bergen.

Næringsminister Grete Knudsen fra Bergen skal ifølge avisen ha stoppet forslaget og minnet om stortingsvedtaket som slår fast at hovedkontoret og den sentrale nyhetsredaksjonen til den nye riksdekkende kanalen, skal ha hovedbase i Bergen.

(NTB)