Coronaviruset:

Avviser at unge utenfor risikogruppa ligger i respirator

- Det skisserte bildet er feil, sier fagdirektør i Vestre Viken HF, Ulrich Spreng.

ETT DØDSFALL: Bærum sykehus i Sandvika har opplevd ett dødsfall som følge av coronaviruset. Torsdag opplyser Vestre Viken at det er 16 pasienter innlagt på sykehuset, som følge av coronaviruset. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
ETT DØDSFALL: Bærum sykehus i Sandvika har opplevd ett dødsfall som følge av coronaviruset. Torsdag opplyser Vestre Viken at det er 16 pasienter innlagt på sykehuset, som følge av coronaviruset. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Unge mennesker utenfor risikogruppene får livsnødvendig helsehjelp på Bærum sykehus etter å ha blitt smittet av coronaviruset, skrev Budstikka onsdag kveld. En artikkel som ble sitert av flere medier, deriblant Dagbladet.

Avisa skriver at «flere kilder bekrefter at også flere unge mennesker, som ikke er i risikogruppene, har blitt lagt i respirator på intensivavdelingen på Bærum sykehus. Dette er personer mellom 20 og 45 år, uten underliggende sykdommer som hjerte- og karsykdom, diabetes, kronisk lungesykdom, kreft og/eller høyt blodtrykk».

Dagbladet har vært i kontakt med helseforetaket Vestre Viken, som sier avisas opplysninger ikke stemmer.

- Vi kjenner oss ikke igjen i påstanden som Budstikka har framsatt. Vi kan ikke uttale oss om pasientene grunnet taushetsplikt, men det skisserte bildet stemmer ikke med fakta. Det skriver fagdirektør i Vestre Viken HF, Ulrich Spreng i en e-post til Dagbladet.

De bekrefter at det er avsnittet over de sikter til.

70 coronapasienter på respirator

Folkehelseinstituttet opplyste onsdag at det er 17 av de 74 pasientene som har vært, eller er, innlagt med coronasmitte på sykehus, som er under 50 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.