Avviser «deltakron»-bekymring: - Laboratoriefeil

FHI følger nøye med, men er foreløpig ikke overbevist om at den såkalte «deltakron»-varianten er reell. Funnene kan snarere skyldes «bakgrunnsrusk i gensekvensene», ifølge FHI-seksjonsleder Karoline Bragstad.

«DELTAKRON»: Seksjonsleder i FHI, Karoline Bragstad sier hun foreløpig ikke er så bekymret. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På Kypros mener forskere å ha oppdaget en ny coronavirusvariant. Den angivelige varianten omtales som en kombinasjon av delta og omikron, og har derfor fått navnet «deltakron» i mediene.

- Foreløpig er vi ikke så bekymret.

Det sier Karoline Bragstad til Dagbladet. Hun er seniorforsker og seksjonsleder ved Seksjon for influensa og annen luftsmitte i Folkehelseinstituttet (FHI).

Nå avventer instituttet mer informasjon, for å få et bedre grunnlag for å vurdere de kypriotiske funnene.

- Foreløpig ser det kanskje ut til at det kan være noen problemer med de resultatene som er generert. Når man gjør en slik sekvensering, og ser på virusene i detalj, så skal det lite til for at det kan dukke opp noe «bakgrunnsrusk» i gensekvensene, som kan indikere at viruset er noe annet enn det det er.

- Laboratoriefeil

FHI-overlege Preben Aavitsland er heller ikke bekymret.

- Foreløpig anser vi den såkalte nye varianten «deltakron» for å være en laboratoriefeil, og ikke en ny variant. Dersom WHO bekrefter at det er en ny variant, skal vi se nærmere på den, skriver han i en e-post til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer