Avviser drap på utenriksminister

Den tamilske LTTE-geriljaen avviser at den skjøt og drepte utenriksminister Lakshman Kadirgamar i Sri Lanka fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprørsbevegelsens politiske sjef, S.P. Tamilchelvan, fordømmer landets militære ledelse for å ha lagt skylden på Tamiltigrene.

– Det er krefter innad i regjeringen i Sri Lanka som forsøker å sabotere våpenhvilen. De bør i stedet gå nøye etter i sømmene for å finne gjerningsmennene bak drapet, sier en opprørt Tamilchelvan.

Kadirgamar er president Chandrika Kumaratunga nære støttespiller. Lørdag morgen erklærte presidenten unntakstilstand i Sri Lanka.

- Vi gjør ikke dette bare for å ivareta den nasjonale sikkerheten, men også for å effektivisere jakten på gjerningsmennene. Vi anser drapet som en terrorhandling, heter det i en uttalelse fra statsministerens kontor.

Unntakstilstanden gjelder på ubestemt tid.

Utenriksminister Jan Petersen fordømmer drapet på Kadirgamar. I en pressemelding omtaler han presidenten som en respektert og betydningsfull politiker.

– Dette er en grusom forbrytelse og en tragedie for Sri Lanka. Drapet kan få følger for fredsprosessen i landet, og derfor er det viktig at de to partiene i konflikten gjør sitt for å overholde våpenhvilen, sier Petersen.

Ifølge politiet ble Kadirgamar skutt ved hjemmet sitt i hovedstaden Colombo. Det meldes om at han ble skutt i hodet, og ministeren døde fredag på det nasjonale sykehuset i Colombo.

(ANB-AP)

<B>OFFER FOR ATTENTAT: Lakshman Kadirgamar døde på sykehuset etter å ha blitt skutt i hodet.
<B>POLITISPERRE:</B> En srilankisk politimann undersjøker kjøretøyer som forlater hovedstaden Colombo, etter at utenriksminister Lakshman Kadirgamar fredag ettermiddag ble funnet skutt utenfor hjemmet sitt.