Avviser felles patruljering i Kashmir

Pakistan avviser forslaget fra Indias statsminister om felles overvåkning av Kashmir-grensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Sett i lyse av forholdet mellom Pakistan og India vil en felles patruljering sannsynligvis ikke virke, stod det i en erklæring fra det pakistanske utenriksdepartementet, ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Ifølge Reuters, sier departementet at dette dessuten er et gammelt forslag.

Ved opprettelsen av felles patruljer kan partene sammen sikre at militante islamister ikke krysser grensen til det Inda-kontrollerte Kashmir, uttalte Vajpayee. Samtidig avviste han tilbudet fra Storbritannia og USA om hjep til grensekontroll, skriver

CNN.

Utspillet fra Vajpayee kom en dag etter at indiske og paktistanske ledere satt i samme rom for første gang på et halvt år, skriver CNN.

De to partene har ikke gått med på å møtes til samtaler ansikt til ansikt. Men Russlands president, Vladimir Putin, hevder å øyne en mulighet for slike forhandlinger etter å ha vært i separate møter med de to partene. Begge sider har ytret ønske om en slik kontakt, ifølge Putin.

Les mer om konflikten på

AP

,

CNN

eller

BBC.

ØNSKER SAMTALER: Indias statminister Atal Bihari Vajpayee (t.h.)uttalte til Russlands president Vladimir Putin at han ønsker samtaler med Pakistan.
VIL OGSÅ MØTES: Også Pakistans president Pervez Musharraf (t.h.) skal ha uttalt til president Putin at han ønsker samtaler med India.
KAN INNGÅ I FELLESTROPP: Indiske soldater på vei til fronten.