Avviser flere hundre i døra hver helg

Det er klærene, og ikke hudfargen som teller, ifølge Stravinsky.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Daglig leder på Stravinsky, Morten Grønneberg, befinner seg for øyeblikket i utlandet, men får referat fra lørdagskvelden fra vaktansvarlig.

- Jeg får beskjed om at det var klærne på en av dem som ikke holdt mål. Men vi er også veldig vare på gjenggrupperinger, mye på grunn av at vi ligger i Rosekrantzgate. Så var de flere, kan det være det dørvaktene reagerte på.

Han presiserer at det ikke spiller noe rolle hvilken hudfarge vedkommende har.

- Oppfatter vi norske karer som en gjeng, slipper de heller ikke inn.

- Vi er et av de mest besøkte stedene i Oslo og har noen tusen mennesker innom. En vanlig lørdag avviser vi et par hundre mennesker i døra. Kanskje et par av dem er av en annen hudfarge, men det er helt tilfeldig.

Grønneberg forteller at de har mange lukkede arrangement, nettopp for å kunne sile ut klientellet.

- Men det har heller ingenting med hudfarge å gjøre. Bare ta en titt på bildene på hjemmesiden vår, så ser du det.

Feilvurdering

FRYKTER GJENGER: Daglig leder på Stravinsky, Morten Grønneberg, forteller at de ekstra oppmerksomme mot gjenggrupperinger. - Men det gjelder norske, så vel som utenlandske. Foto: TOR ARNE DALSNES
FRYKTER GJENGER: Daglig leder på Stravinsky, Morten Grønneberg, forteller at de ekstra oppmerksomme mot gjenggrupperinger. - Men det gjelder norske, så vel som utenlandske. Foto: TOR ARNE DALSNES Vis mer

Kaare Hansen hadde et lukket arrangement frem til klokken 24 lørdag kveld, ifølge daglig leder for stedet, Tom Stien.

Han kan allikevel ikke forklarer hvorfor både journalisten og guttegjengen som kom bak kunne spasere rett inn.

- Vi har vært et de mest liberale stedene i byen på akkurat disse tingene, og tar helt avstand fra at man skal gjøre forskjell. Kleskoden er casual, men det er selvfølgelig forskjell på klær, sier Stien på telefon med Dagbladet.no.

Han forteller at helgens dørvakter ikke pleier å jobbe på stedet til vanlig.

- Jeg velger å tro at det var en feilvurdering. Alle er velkomne hos oss, så lenge de kler seg riktig og ikke har vært innblandet i bråk her tidligere.

PÅ DANSEGULVET: Stravinsky arrangerer ofte lukkede arrangement, for selv å kunne velge ut sitt publikum.
EN FEILVURDERING: - Jeg blir helt satt ut av det du forteller, sier Tom Stien på Kaare Hansen. - Med vår historie, med Head On og alt, kan ikke dette stemme.