Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avviser frimurer- påstander

Påtalelederen ved Nordre Buskerud politidistrikt mener påstandene om frimureri og påtalemyndigheten er meningsløs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


HØNEFOSS (Dagbladet): -  Det er forferdelig trist og svært belastende å få slike beskyldninger rettet mot seg, sier påtalelederen ved Nordre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

Han avviser bestemt det han oppfatter som uriktige beskyldninger fra politiførstebetjent Roy Riksvold.

- Det er korrekt at jeg er frimurer. Resten av Riksvolds påstander er feilslutninger, sier påtalelederen.

- Fått beskjed
- Har du «rotet bort» en anmeldelse?

- Nei! Riksvold har spurt meg flere ganger om denne saken. Anmeldelsen ble etter en faglig vurdering henlagt fordi det ikke var grunnlag for å forfølge saken. Det har Riksvold fått beskjed om.

- Jeg kjenner ikke til om vedkommende har en far i Frimurerlosjen. Det var aldri noe tema i denne saken. For øvrig kjenner jeg verken den anmeldte eller hans far, sier han.

- Hva med saken hvor Roy Riksvold ble sparket i skuldra og en ung mann er tiltalt for vold mot offentlig tjenestemann?

-  Den saken har jeg aldri hatt noe med å gjøre. Jeg har verken behandlet saken eller instruert noen i denne saken. Men jeg har forsøkt å forklare Riksvold hvorfor saken har tatt tid. Ingen av de som har behandlet saken i politiet er frimurere. Jeg kjenner heller ikke tiltaltes onkel som ifølge Riksvold er frimurer.

- Hva med anmeldelsen fra Skatt Øst fra november 2011?

- Den første saken mot forretningsmannen og den tidligere politimannen hadde jeg aldri noe å gjøre med. Men som påtaleleder ved Nordre Buskerud politidistrikt tar jeg kritikk for at anmeldelsen fra Skatt Øst har blitt liggende.

- Saken ble satt ut til en jurist, men det ble ikke iverksatt etterforskning, selv om jeg trodde det. Da jeg i oktober 2012 etterlyste saken, måtte jeg gripe inn og gi saken til en annen jurist i politidistriktet. Det er beklagelig at denne saken har blitt liggende, det burde ikke skjedd. Jeg har som påtaleleder bedt om at denne saken prioriteres.

Opprørt
- Du er frimurer og det er også en av de anmeldte?

- Jeg kjenner ikke vedkommende og påstandene om at det er årsaken til at saken har blitt liggende har ingen rot i virkeligheten. Jeg kjenner ikke de som er involvert, sier han.

Påtalelederen er opprørt over det han mener er grunnløse anklager.

- Da jeg ble gjort oppmerksom på disse anklagene fra Roy Riksvold forlangte jeg at politimesteren umiddelbart sendte saken til Spesialenheten for politisaker. Dette er uhyrlige påstander jeg ikke kan ha på meg, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!