Avviser fusk med Finne-bilder

Ferdinand Finnes arving, Thore Elton, avviser at det er fusket med den avdøde kunstnerens bilder. En revisjonsrapport fastslår at det ikke er trykket flere eksemplarer enn Finne ga tillatelse til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Molde (NTB-Kjell Herskedal): Underdirektør Lauritz Godøy i Forbrukerrådet sier i en kommentar til NTB at det ut fra revisjonsrapporten neppe har skjedd noe direkte ulovlig i denne saken, men at det må ryddes opp i rettstilstanden på grafikkområdet.

- Forbrukerrådet ønsker heller ikke å gi noen garanti for at revisjonsfirmaet har fanget opp alle forhold i Finne-saken, sier Godøy.

Revisjonsrapporten fra Dybwad Revisjon omfatter 209 motiver, og inkluderer samtlige bilder som er blitt fullført etter Ferdinand Finnes død. Adamsøy AS er engasjert av testamentfullbyrder advokat Bjørn Hanestad og Thore Elton til å stå for opprydding, katalogisering og salg av kunst etter Finne, og det er dette selskapet som har engasjert Dybwad Revisjon.

Selvkritikk

Revisjonsrapporten bekrefter at summen av de grafiske bladene som er trykket, ligger innenfor det totalopplaget som Finne forutsatte for hvert motiv. I en pressemelding tar Truls Hatle i revisjonsfirmaet Adamsøy AS selvkritikk for at det er valgt ulike nummeringssystemer for tre ulike bildekategorier, og at dette kan ha skapt forvirring hos publikum. Hatle beklager også at det fra Adamsøys side er gjort en faktisk feil med hensyn til serienummeringen av enkelte motiver, men ifølge rapporten er det heller ikke for disse bildenes vedkommende trykket flere bilder enn forutsatt fra Finnes side.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer