Coronavaksine:

Avviser gladnyhet

Espen Rostrup Nakstad sier at nedgang i antall covid-19-innleggelser ikke tyder på en effekt av vaksineringen i Norge.

- VIKTIG OPPKLARING: Assisterende helsedirektør, Espen Rostrup Nakstad, kommer med en oppklaring om vaksineeffekten. Reporter: Frode Andresen: Video: Ivan Larsson. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka uttalte fagdirektør Frode Forland ved Folkehelseinstituttet til VG at nedgangen i antall innleggelser og dødsfall i Norge tyder på en effekt av vaksineringen. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad opplyser til Dagbladet at han ikke er helt enig i den beskrivelsen.

- Veldig få av dem som er innlagt på sykehus i dag, er vaksinert. Dette fordi dem som er vaksinert i Norge nå, er de aller eldste. De ligger på sykehjem og de fleste av dem er over 80 år. Veldig få sykehjemspasienter blir lagt inn på sykehus med covid-19. De blir i stor grad behandlet på sykehjemmene, sier Nakstad til Dagbladet og fortsetter:

- Det er faktisk flere inneliggende med covid-19 på sykehjemmene i Norge enn det er på sykehus. Men på sykehusene ligger veldig mange i 60- og 70-åra med covid-19, og årsaken til at det antallet har gått ned, er at det har vært redusert smittespredning i de aldersgruppene i Norge.

Innleggelser

Antallet registrerte smittetilfeller i Norge nådde en topp i uke 1 med 4662 tilfeller. Siden den gang har antallet registrerte smittetilfeller gått gradvis nedover, og i uke 5 ble det registrert i underkant av 2000 tilfeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer