Corona

Avviser helomvending

Den svenske Folkhälsomyndigheten (FHM) oppdaterer informasjonen om luftsmitte på sine nettsider, etter at blant andre WHO gjorde det samme. De avviser imidlertid at det dreier seg om en kursendring.

OPPDATERER: Svenskene oppdaterer ordlyden om luftsmitte på sine nettsider. Foto: Claudio Bresciani / Reiters / TT / NTB
OPPDATERER: Svenskene oppdaterer ordlyden om luftsmitte på sine nettsider. Foto: Claudio Bresciani / Reiters / TT / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Svenske Folkhälsomyndigheten (FHM) har justert sitt syn på spredning av coronaviruset, skal man tro den svenske avisa Expressen.

Der de på sine nettsider tidligere avviste at coronaviruset smitter gjennom luftsmitte, skriver de nå for at luftsmitte kan finne sted «i visse situasjoner».

Det var frilansjournalisten Emanuel Karlsten som først omtalte oppdateringen. Karlsten vant den gjeve prisen Stora Journalistpriset i 2020 for serien «Coronaveckan som gått», og har stått bak gravejournalistikk publisert i Dagbladet.

FHM avviser at den endrede ordlyden er en kursendring.

- Folkhälsomyndigheten fikk mange spørsmål om temaet, og derfor vurderte vi at det trengtes en avklaring, skriver pressekontakt Henrik Josephson ved FHM i en e-post til Karlsten.

Følger etter FHI

Det norske Folkehelseinstituttet kom med en liknende melding allerede i fjor, etter at amerikanske Centers for Disease Control and Prevention CDC slo fast at viruset kan spres via luftsmitte selv om man holder seks fots (1,8 meter) avstand.

De mener imidlertid at luftsmitte tilhører unntakene, og FHI fastholdt at dråpe- og kontaktsmitte er de viktigste årsakene til spredning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer