Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avviser hybel-kritikk i First House-lokaler

Hanssen mener kontakten med First House må være grei.

AVVISER HYBEL-KRITIKK: Bjarne Håkon Hanssen ber karanteneutvalget ta stilling til om han har opptrådt klanderverdig i sin kontakt med First House. Selv mener han at han ikke har gjort noe galt. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
AVVISER HYBEL-KRITIKK: Bjarne Håkon Hanssen ber karanteneutvalget ta stilling til om han har opptrådt klanderverdig i sin kontakt med First House. Selv mener han at han ikke har gjort noe galt. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet):Bjarne Håkon Hanssen ber karanteneutvalget vurdere om han har opptrådt klanderverdig i sin kontakt med First House før han meldte overgang til utvalget.

Spesifikt ber han utvalget ta stilling til hans leieavtale i samme bygg som First House-lokalene.

Brev sendt
- Jeg har i dag oversendt min redegjørelse til karanteneutvalget. I den går jeg grundig gjennom mitt forhold til First House, både hva gjelder forberedelsesfasen, og nåsituasjonen, skriver Hanssen i en pressemelding til NTB.

I brevet til karanteneutvalget skinner det tydelig igjennom at selv mener den kontakten han har hatt med hans framtidige partnere har vært helt nødvendig, og innenfor retningslinjene.

- Det vil si at det ikke er nok at jeg ikke formelt tiltrer osv, men at jeg heller ikke på annen måte skal omsette min kunnskap til noen økonomisk vinning eller la selskapet få tilgang til eller utnytte min kunnskap. Dersom dette ikke skulle være en korrekt forståelse, går jeg ut fra at også det vil bli kommentert, skriver Hanssen.

Avviser for tett kontakt
Bakgrunnen er at flere medier, også Dagbladet, har skrevet om en rekke av møtene Hanssen har hatt sammen med sine framtidige partnere, og hvordan jobben i First House har kommet til mens han ennå var statsråd.

- Jeg har vanskelig for å forstå at enhver «kontakt» skal være forbudt etter retningslinjene. For at det skal være noe å behandle i karanteneutvalget, må det jo forutsetningsvis være fremforhandlet en avtale eller forståelse om deltakelse i virksomheten. Dette kan ikke skje uten «kontakt», skriver Hanssen.

Spør om leieforholdet
Han ber utvalget ta stilling til om hans leie av hybelen i Inkognitogata er problematisk. I tillegg ber han om en vurdering av om han framover kan ha kontakt med First House, slik han har tenkt.

- Fremover må det også være kontakt for å planlegge hvordan min oppstart skal skje. I dette tilfelle er dessuten flere av mine fremtidige kolleger også gode venner, og jeg har lagt til grunn at den «kontakten» som ikke skal skje er slik kontakt som har med virksomheten som sådan å gjøre og som retningslinjene gjelder. Ikke alminnelig omgang, generell diskusjon om selskapets struktur med videre, planlegging av min inntreden eller - mer konkret - leie av en hybel fra samme eier som også skal leie ut lokaler til selskapet, skriver han, og ber utvalget kommentere om han har forstått retningslinjene riktig.

Skal holde seg unna
Overfor Dagbladet i dag ga Hanssen seg selv saksforbud på alt av helsesaker inntil 2011. I brevet gjør også Hanssen det klart at han ikke lenger vil uttale seg om hans forhold til First House før karanteneutvalget har kommet med sin innstilling.

- All den tid at jeg nå har fremmet saken for utvalget vil jeg avstå fra å delta i den offentlige debatt om mitt forhold til First House, skriver Hanssen.

Skal gi kriseråd
Hanssen forklarer overfor karanteneutvalget at han i First House skal gi kriseråd.

- Mitt fokus i virksomheten vil være å jobbe med rådgivning knyttet til næringsutvikling, med fokus på norske virksomheter, private, så vel som offentlige, skriver han.

Men han skal også bruke sine tidligere statsrådskontakter og andre i politikken. Blant annet skriver han at han vil ta oppdrag for «internasjonale virksomheter som ser på Norge som et attraktivt marked.»

- Her blir mitt bidrag blant annet å veilede dem vedrørende myndighetskontakt. Videre vil jeg bidra som rådgiver innen mediehåndtering og medietrening. Min spesielle erfaring er at jeg har vært på den andre siden av medienes ståsted - og har hatt fokus og søkelys på meg. Dermed håper jeg å kunne bidra med nyttig kompetanse og erfaring innen krisekommunikasjon og kriseledelse for offentlig og privat virksomhet, skriver Hanssen.

HANSSENS HYBEL: Her i Inkognitogata i ambassadestrøket i Oslo or nå Bjarne Håkon Hanssen. I det samme bygget skal First House, PR-firmaet han selv skal bli en del av, flytte inn. Foto: Scanpix
HANSSENS HYBEL: Her i Inkognitogata i ambassadestrøket i Oslo or nå Bjarne Håkon Hanssen. I det samme bygget skal First House, PR-firmaet han selv skal bli en del av, flytte inn. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media