Avviser Karita-påstand om kupp

Trond Giske avviser konspirasjon foran landsmøtet i 2002.

OHELT ÅPENT: Trond Giske avviser konspirasjon foran landsmøtet i Ap i 2002. Han sier debatten om hans nestlederkandidatur og forslaget om at Kvinnebevegelsnes leder skulle sitte i partiledelsen, var helt åpen.  Foto: Knut Falch / SCANPIX<
OHELT ÅPENT: Trond Giske avviser konspirasjon foran landsmøtet i Ap i 2002. Han sier debatten om hans nestlederkandidatur og forslaget om at Kvinnebevegelsnes leder skulle sitte i partiledelsen, var helt åpen. Foto: Knut Falch / SCANPIX< Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| I boka «Mitt røde hjerte» forteller Karita Bekkemellom om nestlederstriden i Ap i 2002. Bekkemellem sloss som leder for Aps Kvinnebevegelse for at ledelsen skulle bestå av to kvinner og to menn, Jens Stoltenberg, Martin Kolberg, Hill-Marta Solberg og en til. Ifølge henne var hun og Trond Giske to av de mest aktuelle kandidatene til å bli nestleder. Men Giske var mann.

Ledelse på fem

Sommeren 2002 kom Bekkemellem med et utspill om at Kvinnebevegelsens leder burde bli fast representert i ledelsen, som demed ville bli utvidet til fem medlemmer. I en slik modell ville det være mulig for Trond Giske å bli nestleder.

Før landsmøtet ble Bekkemellem kontaktet av Trond Giske på hennes kontor. Han sa ifølge Bekkemellem:«Hvis vi to blir enige, så kommer landsmøtet til å følge oss. Jeg synes Kvinnebevegelsens leder bør være en del av partiledelsen. Det åpner opp en mulighet for enmannlig kandidat. Da blir det ro om saken.»

Lyssky affære

Bekkemellem forteller at hun stusset.«Hvordan kunne to stortingsrepresentanter ikke bare sette partiledelsen til side, men også valgkomiteen og et helt landsmøte?» spør hun. Hun synes forslaget fra Giske virket som «en noe lyssky affære» og «avfeide Trond der og da.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer