Birgitte Tengs-saken

Avviser kobling

Politiet knytter samme mann til drapet på Birgitte Tengs og Tina Jørgensen, men avviser at samme mann er aktuell i det uløste drapet på Trude Espås.

VARETEKTSFENGSLES: Birgitte Tengs-siktede varetektsfengsles i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud. Video: Julie Tran. Reporter: Julie Tran og Audun Hageskal. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Karmøy og Stavanger fikk sammen med resten av Norge nye opplysninger i de uløste drapssakene som har preget stedene i en årrekke.

En mann i 50-åra ble denne uka pågrepet og siktet for drapet på Birgitte Tengs. Samme mann er også mistenkt for drapet på Tina Jørgensen.

Han avviser å ha noe med drapene å gjøre.

Pågrepet på Lista

Fredag ble mannen besluttet varetektsfengslet i fire uker. De siste to dagene har politiet blant annet gjort omfattende beslag på mannens bolig.

Den siktede mannen ble pågrepet onsdag morgen på Sørlandet. Selve pågripelsen gikk ifølge politiinspektør Unni Byberg Malmin rolig for seg.

- Mannen ble pågrepet på Lista i Farsund kommune. Hvorfor han var der, har jeg ingen kommentar til, sier Malmin.

Avviser Espås-sammenheng

Som Dagbladet tidligere har omtalt, har mannen vært i politiets søkelys en rekke ganger. Han er tidligere dømt for både kroppskrenkelse og utuktig atferd.

I en dom fra 2005 ble han dømt til fengsel i sju måneder, etter å ha begått et grovt innbrudd og tyveri fra flere kvinner. Kvinneklær og -sko var blant gjenstandene han stjal, og han skal ha hatt problemer med å kontrollere sin seksuelle tiltrekning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer