BANKENE FÅR VENTE: Finansdepartementet her ingen planer om å krisepakke bankene med mer penger før de nye tiltakene lanseres 26. januar. 
Foto: Erlend Aas  / SCANPIX
BANKENE FÅR VENTE: Finansdepartementet her ingen planer om å krisepakke bankene med mer penger før de nye tiltakene lanseres 26. januar. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

Avviser nye banktiltak før krisepakken

Kommer ikke enda en bankpakke før 26. januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansdepartementet avviser at det kommer enda en bankpakke før de nye tiltakene mot finanskrisen presenteres 26. januar.

- Vi jobber med tiltak som skal sørge for at lønnsomme bedrifter får lån til nye prosjekter, men det kommer ikke noe før den 26. januar. Om det blir snakk om en ny bankpakke, gjenstår å se, sier statssekretær Roger Sandum (SV) i Finansdepartementet til NTB.

NRK meldte onsdag morgen at en ny krisepakke for bankene var like om hjørnet og sa den kunne komme allerede neste uke. Ifølge NRK vurderer regjeringen å stille mer kapital til rådighet for bankene på kommersielt grunnlag samt tilby obligasjoner gjennom Folketrygdfondet og gjøre reglene for bankenes egenkapital mer fleksible.

- Jeg ønsker ikke å kommentere hva slags tiltak som er aktuelle, sier Sandum.

Ifølge banknæringen bør regjeringen komme med nye virkemidler mot utlånstørken innen 26. januar. På den måten vil næringslivet sikres midler til å gjennomføre motkonjunkturtiltakene regjeringen ønsker å stimulere til, anføres det.

(NTB)