AVVISER: Pater Kjell Arild Pollestad avviser overgrepsanklagene mot ham i et innlegg i Aftenposten. Foto: Heidi Furre
AVVISER: Pater Kjell Arild Pollestad avviser overgrepsanklagene mot ham i et innlegg i Aftenposten. Foto: Heidi FurreVis mer

Avviser påstander om voldtektsforsøk

Pater Kjell Arild Pollestad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
PARIS/OSLO (Dagbladet): Etter avsløringen av eks-biskop Georg Müller i forrige uke, sto Porsgrunn-pater Reidar Voith fram og fortalte at hans mentor på 1990-tallet kom med seksuelle tilnærmelser mot ham da han var student.

Navnet til presten har ikke så langt blitt offentliggjort. Ryktene om hvem dette kan være har versert i de katolske miljøene de siste dagene.

I et innlegg i dagens utgave av Aftenposten står pater Kjell Arild Pollestad selv fram og gir sin versjon av overgrepsanklagene, melder Aftenposten.no.

Les hele innlegget i Aftenposten her.

Avviser Der avviser den kjente pateren anklagene fra Voith om voldtektsforsøk.
«For å motbevise det siste er det nok å nevne at jeg så sent som i juli i fjor prekte i en begravelse i hans egen sognekirke i Porsgrunn, og sto sammen med ham og biskopen ved alteret og feiret messen. Han bad til og med om å få trykke prekenen i menighetsbladet.» skriver Pollestad.
Dagbladet vet at Pollestad vanligvis oppholder seg i Saint Jacques-klosteret i Paris i Frankrike. Pollestad skriver i sitt innlegg i Aftenposten at han befinner seg i Champagne-distriktet, nord-øst for den franske hovedstaden. En av beboerne i klosteret oppgir til Dagbladet at Pollestad bor der.

Pollestad opplyste i går kveld til Dagbladet at han ikke ville intervjues om saken, og opplyser at han ikke er i Paris for tiden.

Pollestad skriver at han var meget glad i Voith, og at han nesten så på ham som en sønn.

«Vår fysiske kontakt besto i at jeg sto på nederste loftstrinn i gangen for å rekke opp til å gi ham en klem når han kom og gikk. Han fikk aldri en berøring som ikke en far kunne ha gitt sin sønn, eller en onkel sin nevø eller niese.» skriver Pollestad.

Pollestad benekter at han i sin tid ble kastet ut av Norge, men etter eget utsagn ble han bedt av Vatikanet om å dra til Paris, der han fortsatt bor.

Biskop stanset møte Tidligere i dag ble det kjent at Voith navnga presten under en høymesse i helga, men dette ble tilbakevist.

Votih ønsket å ha et møte med menigheten om overgrepshistorien på torsdag, noe Oslo-biskop Bernt Eidsvig satte en effektiv stopper for.

- Biskop Eidsvig har bedt meg avlyse det tillyste møtet torsdag på grunn av det oppstyr det har blitt i media i dag. Møtet torsdag er følgelig avlyst, skriver Voith i en tekstmelding til Dagbladet.

Den katolske biksop i Oslo, Bernt Eidsvig, bekrefter overfor Dagbladet at han beordret møtet avlyst.

- Jeg synes verken det tjener ham selv eller menigheten å omtale forhold som muligens blir anmeldt, sier Eidsvig til
Dagbladet.


Har du pålagt Voith munnkurv?

- Det er en administrativ avgjørelse som jeg mener er til hans eget beste, sier Eidsvig.

- Behovet får fravike Han sier at dersom Voith eller andre har behov for å snakke om de angivelige overgrepene, får dette skje under fire øyne.

- Hvis Voith har behov for å fortelle det til menigheten, så får det behovet fravike, sier Eidsvig.

Votih sa til Varden i går kveld at han helst så at det planlagte møtet aldri hadde blitt offentliggjort, og at det er det som var grunnen til at det ble avlyst.

- Jeg har vist stor åpenhet og tillit, men føler at dere aviser i Telemark har brutt den. Når dere på førstesiden slår opp noe som skal være et privat møte for menigheten, blir dette brakt ut som en rikssak i offentligheten, noe som igjen gjør det umulig å kommunisere i fortrolighet med min menighet, sier Voith til Varden.

Pollestad avslutter innlegget med å erklære at han legger ned sitt embete og slutter som prest etter 30 års virke.

VILLE HOLDE MØTE: Pater Reidar Voith ønsket å informere menigheten om overgrepssaken på torsdag, men biskop Bernt Eidsvig beordret møtet avlyst.
Foto: Alf Ove Hansen
VILLE HOLDE MØTE: Pater Reidar Voith ønsket å informere menigheten om overgrepssaken på torsdag, men biskop Bernt Eidsvig beordret møtet avlyst. Foto: Alf Ove Hansen Vis mer