Ramzan Kadyrov:

Avviser ryktene: - Besøkte onkel

Spekulasjonene har rast rundt den tsjetsjenske diktatoren Ramzan Kadyrovs helse og om han er innlagt på sykehus i Moskva. Onsdag sier Kadyrov at han har besøkt sin syke onkel.

AVVISER RYKTENE: Ramzan Kadyrov hevder han har vært på sykehus i Moskva for å besøke sin syke onkel. Bildet av ham selv ved onkelens side er publisert på hans egen Telegram-kanal. Foto: Ramzan Kadyrov / Telegram
AVVISER RYKTENE: Ramzan Kadyrov hevder han har vært på sykehus i Moskva for å besøke sin syke onkel. Bildet av ham selv ved onkelens side er publisert på hans egen Telegram-kanal. Foto: Ramzan Kadyrov / Telegram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som Dagbladet omtalte i helga, ble det spekulert på om Kadyrov kan være innlagt på et sykehus i Moskva.

Utenfor sykehuset, som brukes av Russlands politiske eliter, skal det blant annet ha blitt observert flere tsjetsjensk-registrerte biler, som det hevdes at kan knyttes til Kadyrovs indre krets og administrasjon.

Nettavisen Obozrevatel, som drives av en ukrainsk politiker, siterte søndag etterretningskilder på at Kadyrovs helsetilstand er forverret på sykehus i Moskva, og at han kan bli overført til spesialister i De forente arabiske emirater.

Også ukrainsk etterretning har hevdet at Kadyrov er alvorlig syk og at han ligger i koma.

Tidligere denne uka spekulerte også Oleksij Danilov, leder av Ukrainas nasjonale sikkerhetsråd, på om Kadyrovs angivelige helseproblemer kunne skyldes forgiftning.

- Lever og har det bra

Onsdag har imidlertid den tsjetsjenske diktatoren lagt ut en ny melding på sin Telegram-konto, hvor han hevder han var på sykehuset i Moskva i anledning et besøk til sin syke onkel.

TAKKER SYKEHUSET: Kadyrov retter en stor takk til sykehuset, og hjelpa de har gitt til hans syke onkel. Foto: Ramzan Kadyrov / Telegram
TAKKER SYKEHUSET: Kadyrov retter en stor takk til sykehuset, og hjelpa de har gitt til hans syke onkel. Foto: Ramzan Kadyrov / Telegram Vis mer

- Under min arbeidsreise til Moskva besøkte jeg ved første anledning Central Clinical Hospital, hvor jeg fant ham i godt humør, skriver Kadyrov.

Videre kommenterer han spekulasjonene rundt sin egen helsetilstand.

- Priset være Den Allmektige, jeg lever og har det bra, og jeg forstår ikke i det hele tatt hvorfor det skal være bråk selv om jeg skulle vært syk? Selv om dette har sin fordel - nå vet publikum hvilke medier og hvilke personer som åpenlyst lyver til sine lesere, skriver Kadyrov.

VIDEO: I videoen anbefaler Ramzan Kadyrov alle som ikke kan skille sannhet fra løgn på internett om å gå seg en tur. Foto: Telegram Vis mer

Han har også lagt ut flere bilder av seg selv og det som skal være hans syke onkel på sykehuset.

Kadyrov skriver at onkelens helsetilstand har vært til stor bekymring for familien, og han retter en stor takk til legene «som virkelig er profesjonelle med stor P».

- Takket være dem vil vår kjære onkel bli frisk etter sykdommen om et par uker, med tillatelse fra Allah, skriver han videre.

På tur i regnet

Etter at spekulasjonene skjøt fart i helga, ble det publisert en video på diktatorens egen Telegramkanal søndag, hvor han tilsynelatende slår tilbake mot påstandene.

Ute på spasertur sier han følgende:

- Jeg vil på det sterkeste anbefale alle som ikke kan skille sannhet fra løgner på internett til å ta seg en gåtur ute i frisk luft og få orden på alle tankene sine. Regnet er vidunderlig forfriskende.

Det er ikke kjent hvor og når videoen ble filmet.

Rykter i lang tid

Kadyrov, som også omtales som «Putins blodhund», er en nær alliert av Russlands Vladimir Putin. Det var Putin som utnevnte ham til leder av Tsjetsjenia i 2007.

Offisielt har det kommet lite informasjon om Kadyrovs angivelige sykdom. Ryktene om at han sliter med nyresvikt, har gått i flere måneder.

Den tyske avisa Bild meldte allerede i mars at Tsjetsjenias tidligere visestatsminister Ahmed Zakajev hevdet Kadyrov led av nyreproblemer.

Også i juni ble det påstått at Ramzan Kadyrov skulle være alvorlig syk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer