Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avviser serbisk klage mot NATO

Haag-domstolen peker på manglende FN-medlemsskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Serbia og Montenegro beskylder NATO-landene for å ha begått folkemord under bombingen av Kosovo i 1999. Landene som var anklaget var Belgia, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Nederland, Portugal og Storbritannia.

Domstolen avgjorde at Serbia og Montenegros anklager kunne avvises fordi Serbia og Montenegro ikke var medlem av FN på det tidspunkt da anklagene ble framført i april 1999.

- Domstolen konkluderer at Serbia og Montenegro ikke var medlem av FN på det tidspunkt anklagen ble fremmet og på den basis ingen part ved Haag-domstolen, sa rettens formann Shi Jiuyong.

Det 15 medlemmer store dommerpanelet var enstemmig i sin beslutning.

Haag-domstolen kan bare ta avgjørelser i saker mellom stater som er medlemmer av FN. I tillegg kan den treffe avgjørelser hvis de involverte statene har underskrevet andre konvensjoner som gir domstolen myndighet over dem, eller hvis to stater er enige om å la domstolen avgjøre en strid, eller dersom FNs sikkerhetsråd henviser en sak til domstolen for å få en rådgivende mening. (©NTB)

BOMBET: Dette overvåkingsbildet fra 1999 viser resultatet etter et NATO-bombetokt av en militærleir i Kosovo under Kosovo-krigen. Serbia og Montenegro for ikke prøvet sine anklager om folkemort mot Nato fordi de ikke var medlemmer av FN.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media