Corona i Kristiansand

Avviser smitterykter

Fikk høre at russ smittet hverandre med vilje.

Publisert
Sist oppdatert

Onsdag meldte Kristiansand at det var registrert 42 nye tilfeller av coronasmitte i kommunen det siste døgnet. Tre av de smittede har ukjent smittevei.

Til sammen har 187 russ ved de videregående skolene i kommunen så langt fått påvist smitte. Klokka 15.30 holdt kommunen pressekonferanse. Der ble det informert om situasjonen og hva som nå gjøres videre.

Til og med fredag 4. juni gjelder tre lokale regler og noen lokale anbefalinger. De tre reglene er:

  • Det er forbudt å ha flere enn fem gjester hjemme og på hytta.
  • Det er forbudt å samles flere enn fem til innendørs private samlinger andre steder.
  • Offentlige og private videregående skoler i Kristiansand kommune skal holde stengt for elevene på VG3, slik at undervisningen skjer digitalt i perioden 25. til 28. mai. Skolene kan gjøre unntak for elever som har et særlig behov for oppmøte.

Se komplett liste over tiltakene her

Rykter om russ

Beredskapssjef Sigurd Paulsen innleder med en gjennomgang av situasjonen.

- Det har vært rykter om at russ smitter hverandre med vilje. Det har vi tatt opp og det har vist seg å bare være rykter, sier Paulsen.

De siste dagene har antall bekreftede tilfeller blant russen gått ned. Nå er det i stedet nærkontaktene til russen som tester positivt, opplyser kommunen.

Det er likevel satt inn ekstra innsats mot smitte blant russen. Dette fordi det blant annet er her det har vært en del tilfeller av smitte uten kjent smittevei.

- På knivsegg

I forrige uke var det registrert 328 smittede i Kristiansand. Siste smittetall hos kommunen tilsier 402 smittede per 100 000 innbygger.

Over fem prosent av befolkninga i kommunen er testet den siste uka.

- Vi beveger oss på knivseggen på å måtte innføre strengere tiltak, sier kommuneoverlege Styrk Fjærtoft Vik.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer