Avviser søksmål om ekteskapsloven

Nina Karin Monsen og 13 andre personer når ikke fram.

TAPTE: Nina Karin Monsen får ikke prøve sin misnøye med den nye ekteskapsloven i rettsapparatet. Foto: Espen Røst
TAPTE: Nina Karin Monsen får ikke prøve sin misnøye med den nye ekteskapsloven i rettsapparatet. Foto: Espen Røst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||

(Dagbladet): Forfatteren og filosofen Nina Karin Monsen mottok i fjor Fritt Ord-prisen, til betydelig rabalder.

Oslo tingrett har nå avvist søksmålet fra Nina Karin Monsen og 13 andre personer relatert til endringene i ekteskapsloven.

Allerede i juni i fjor varslet Monsen at hun ville saksøke Staten. Filosofen mener alle kristne ekteskap ble ugyldige etter den nye ekteskapsloven.

Søksmålet var relatert til endringene i ekteskapsloven om at personer av samme kjønn nå kan inngå ekteskap. Saksøkerne mente at de ikke hadde gitt samtykke til dette da de i sin tid inngikk ekteskap, og at endringsloven dermed ikke gjelder for deres ekteskap.

Retten har avvist søksmålet:

«Etter det retten forstår, ønsker ikke saksøkerne at heterofile og homofile par skal reguleres av samme ekteskapslov. Dette er imidlertid et spørsmål om lovteknikk som lovgiver tar stilling til. Domstolens oppgave er å ta stilling i konkrete rettstvister», heter det i kjennelsen.

Retten legger til grunn at saksøkernes generelle argumentasjon mot innholdet i lovendringene ikke er tilstrekkelig til å få saken fremmet for domstolen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer