Regjeringen:

Avviser statsrådsjobb

Partisekretær Kjersti Stenseng foretrekker å bli i sjefsjobben på Youngstorget framfor å gå inn i Støres regjering. - Ingenting er mer spennende enn dette, sier hun til Dagbladet.

BLIR I JOBBEN: Partisekretær Kjersti Stenseng (Ap) sier hun foretrekker å bli på partikontoret framfor å sitte i regjering. Nå vil hun bygge laget for å vinne valget i 2023 og 2025. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BLIR I JOBBEN: Partisekretær Kjersti Stenseng (Ap) sier hun foretrekker å bli på partikontoret framfor å sitte i regjering. Nå vil hun bygge laget for å vinne valget i 2023 og 2025. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens resten av Ap-ledelsen skal inn i regjering, fortsetter partisekretær Kjersti Stenseng i jobben på Youngstorget.

Det bekrefter hun overfor Dagbladet.

- Jeg bestemte meg tidlig at dersom vi vant valget, så hadde jeg veldig lyst til å være med og bygge Arbeiderpartiet i posisjon, forteller hun.

Ikke i regjering

Flere av medienes regjeringskabaler har nevnt Stenseng som en regjeringsjoker, og særlig nevnt henne som en mulig outsider til jobben som kulturminister.

Stenseng var statssekretær i nettopp kulturdepartementet i Jens Stoltenbergs rødgrønne regjering.

- Kunne du i praksis velge om du ville inn i regjering eller ei?

- Diskusjoner rundt dette er mellom Jonas og meg. Men jeg har lenge vært veldig klar på at jeg ikke ønsker å tre ut av partiledelsen og forlate partikontoret nå, sier Stenseng.

- For meg er det ingenting som er mer spennende enn å bygge Arbeiderpartiet i posisjon, en oppgave jeg ikke har vært med på før. Jeg ønsker ikke å forlate partikontoret nå når vi også skal sette en ny regjering, og fortsatt har en stor jobb foran oss med å bygge partiorganisasjon, legger hun til.

Tøffe år

Som Dagbladet meldte tidligere i dag, har Jonas Gahr Støre kontaktet flere av sine statsråder. Støre forteller Dagbladet at alle han har ringt har sagt ja.

Partisekretær Stenseng en regjeringsjobb er spennende, men understreker at hennes største mål nå er å bygge partiet opp mot gamle høyder.

- Det ligger et stort potensial for å øke oppslutning og medlemsmasse for oss. Der ligger mine mål. Det var noen tøffe år for Ap i opposisjon, i etter kant av metoo, og den trenden har vi klart å snu i fellesskap. Derfor gleder jeg meg veldig til å ta fatt på jobben som partisekretær videre. Jeg har allerede begynt å tenke på hvordan vi skal gjøre et bedre lokalvalg i 2023 enn vi gjorde i 2019, sier hun.

Stenseng sier hun er full av begeistring for det laget Støre og Vedum nå setter sammen til en regjering.

- Jeg gleder meg veldig til regjeringen kommer ut på slottsplassen, det blir et fantastisk lag Norge får presentert på torsdag. Nå skal vi starte jobben mot valget i 2023 og igjen i 2025, sier Stenseng.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer