Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Avviser Syden-håp

Det kan være håp for en sommerferie i utlandet etter at Norge har hatt samtaler med flere land om gjenåpning og reiser mellom landene. Nå sier Statsministerens kontor at man må belage seg på å bli i Norge.

FERIE: Det kan kanskje bli mulig å dra til Kreta i sommer. Foto: Gunnar Lier / Scanpix
FERIE: Det kan kanskje bli mulig å dra til Kreta i sommer. Foto: Gunnar Lier / Scanpix Vis mer

Norge og sju andre land med lav koronasmitte har i to videotoppmøter diskutert en «sikker korridor» som gjør det mulig å reise mellom landene, skriver Aftenposten.

Avisen viser til den greske statsministerens hjemmeside. Foruten Norge er det snakk om Danmark, Hellas, Israel, Østerrike, Singapore, Tsjekkia og Australia.

NASJONALDAGEN: Man kan trygt si at 17. mai ikke blir som det han brukt å være. Video: Regjeringen Vis mer

Tirsdag ettermiddag opplyser Statsministerens kontor at gruppen ikke diskuterte konkrete tiltak for grenseåpning, skriver VG.

– Hellas' statsminister orienterte blant annet om greske ønsker om å finne løsninger for turistsesongen, men gruppen diskuterte ikke konkrete tiltak for grenseåpning, skriver statssekretær Ingvild Stub i en epost til VG.

– For Norge er det naturlig å koordinere seg med de nordiske landene og delta i felleseuropeiske diskusjoner. Statsministeren sa for øvrig på pressekonferansen torsdag i forrige uke at nordmenn må belage seg på at ferien blir i Norge, sier Stub videre.

I tillegg kan EU-kommisjonen muligens gi næring til håp om en utenlandsferie når den i morgen trolig kommer med råd og en plan for at EU-land åpner grensene til land med lignende risikoprofil. Det viser en lekket versjon av EU-planen, skriver Aftenposten, som viser til The Guardian.

Fredag kommer regjeringen med oppdaterte reiseråd for Norge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!