Avviser Syden-håp

Det kan være håp for en sommerferie i utlandet etter at Norge har hatt samtaler med flere land om gjenåpning og reiser mellom landene. Nå sier Statsministerens kontor at man må belage seg på å bli i Norge.

FERIE: Det kan kanskje bli mulig å dra til Kreta i sommer. Foto: Gunnar Lier / Scanpix
FERIE: Det kan kanskje bli mulig å dra til Kreta i sommer. Foto: Gunnar Lier / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norge og sju andre land med lav koronasmitte har i to videotoppmøter diskutert en «sikker korridor» som gjør det mulig å reise mellom landene, skriver Aftenposten.

Avisen viser til den greske statsministerens hjemmeside. Foruten Norge er det snakk om Danmark, Hellas, Israel, Østerrike, Singapore, Tsjekkia og Australia.

Tirsdag ettermiddag opplyser Statsministerens kontor at gruppen ikke diskuterte konkrete tiltak for grenseåpning, skriver VG.

– Hellas' statsminister orienterte blant annet om greske ønsker om å finne løsninger for turistsesongen, men gruppen diskuterte ikke konkrete tiltak for grenseåpning, skriver statssekretær Ingvild Stub i en epost til VG.

– For Norge er det naturlig å koordinere seg med de nordiske landene og delta i felleseuropeiske diskusjoner. Statsministeren sa for øvrig på pressekonferansen torsdag i forrige uke at nordmenn må belage seg på at ferien blir i Norge, sier Stub videre.

I tillegg kan EU-kommisjonen muligens gi næring til håp om en utenlandsferie når den i morgen trolig kommer med råd og en plan for at EU-land åpner grensene til land med lignende risikoprofil. Det viser en lekket versjon av EU-planen, skriver Aftenposten, som viser til The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer