Avviser Syden-håp

Administrerende direktør i hotellgiganten Lopesan frykter for framtida.

FERIEFAVORITT: Hotellgiganten Lopesan mener de vil være hardt rammet som følge av pandemien i mange år framover. Her nordmenns feriefavoritt Gran Canaria. Foto: Shutterstock/NTB.
FERIEFAVORITT: Hotellgiganten Lopesan mener de vil være hardt rammet som følge av pandemien i mange år framover. Her nordmenns feriefavoritt Gran Canaria. Foto: Shutterstock/NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den spanske hotellgiganten Lopesan kommer med dårlig nytt om du drømmer om en Syden-ferie slik den var før coronapandemien.

I et intervju med den spanske storavisa El Pais forteller administrerende direktør, Francisco López, at turismen vil være hardt rammet som følge av pandemien i mange år framover.

- Vi vil ikke kunne se en full gjenoppretting av turismen og økonomien før om fem til sju år, sier López til avisa.

Ifølge nettavisa Flysmart24, som omtalte saken først, hadde hotellkjeden nesten en halv million gjester bare på Kanariøyene i fjor.

Til sammenlikning har de måtte stenge fire hoteller på Kanariøyene som følge av pandemien, og den administrerende direktøren varsler at flere vil bli stengt de kommende ukene om situasjonen ikke tar seg opp raskt.

- Hvis ingenting er åpent kan ikke salget aktiveres, flyseter vil ikke fylles, og følgelig ville vi aldri åpne. Vi må gjøre en innsats, forklarer han.

Direktøren frykter nå for framtida.

- Vi vet ikke engang hva som vil skje i oktober. I dag er det ingen aktivitet. Å oppleve turistår som 2017 vil bli vanskelig. Det vil ta tid å gjenopprette turistkrisen og økonomien. Jeg tror ikke vi vil se det før om fem eller sju år, legger han til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer