Avviser Syden-håp

Administrerende direktør i hotellgiganten Lopesan frykter for framtida.

FERIEFAVORITT: Hotellgiganten Lopesan mener de vil være hardt rammet som følge av pandemien i mange år framover. Her nordmenns feriefavoritt Gran Canaria. Foto: Shutterstock/NTB.
FERIEFAVORITT: Hotellgiganten Lopesan mener de vil være hardt rammet som følge av pandemien i mange år framover. Her nordmenns feriefavoritt Gran Canaria. Foto: Shutterstock/NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den spanske hotellgiganten Lopesan kommer med dårlig nytt om du drømmer om en Syden-ferie slik den var før coronapandemien.

I et intervju med den spanske storavisa El Pais forteller administrerende direktør, Francisco López, at turismen vil være hardt rammet som følge av pandemien i mange år framover.

- Vi vil ikke kunne se en full gjenoppretting av turismen og økonomien før om fem til sju år, sier López til avisa.

Ifølge nettavisa Flysmart24, som omtalte saken først, hadde hotellkjeden nesten en halv million gjester bare på Kanariøyene i fjor.

FOLKSOMT: Den spanske turistsektoren kan bli hardt rammet av de nye karantenepåleggene og reiserådene. Nå hevder myndighetene i landet at coronasmitten er under kontroll. Foto: Nacho Doce / Reuters / NTB scanpix Vis mer

Til sammenlikning har de måtte stenge fire hoteller på Kanariøyene som følge av pandemien, og den administrerende direktøren varsler at flere vil bli stengt de kommende ukene om situasjonen ikke tar seg opp raskt.

- Hvis ingenting er åpent kan ikke salget aktiveres, flyseter vil ikke fylles, og følgelig ville vi aldri åpne. Vi må gjøre en innsats, forklarer han.

Direktøren frykter nå for framtida.

- Vi vet ikke engang hva som vil skje i oktober. I dag er det ingen aktivitet. Å oppleve turistår som 2017 vil bli vanskelig. Det vil ta tid å gjenopprette turistkrisen og økonomien. Jeg tror ikke vi vil se det før om fem eller sju år, legger han til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer