Jens Stoltenberg om Trump og NATO:

Avviser Trump-rådgiverens NATO-påstander

Jens Stoltenberg slår tilbake mot beskrivelsen av NATO som gammeldags.

PÅ FJELLET: NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg er i Davos for blant annet å snakke om nye sikkerhetsløsninger for Europa. Foto: Tore Bergsaker
PÅ FJELLET: NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg er i Davos for blant annet å snakke om nye sikkerhetsløsninger for Europa. Foto: Tore Bergsaker Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): Tirsdag var Donald Trumps nære rådgiver og kommende kontorsjef i Det hvite hus, Anthony Scaramucci, her i Davos og kom med oppsiktsvekkende beskrivelser av NATO. Han sammenliknet blant annet forsvarsalliansen med et hus fra 1948 som aldri var blitt pusset opp.

- Alle pusser opp huset med jevne mellomrom og alle kjøper seg nye klær. Jeg kjenner ingen som bor i det samme huset og går i de samme klærne som de gjorde i 1948, sa han.

- Ja, jeg leste det, sier Jens Stoltenberg når Dagbladet treffer ham for en prat innimellom møter med verdens økonomiske og politiske elite. NATO-sjefen kunne ikke vært mer uenig med Trumps nære rådgiver.

- NATO viser permanent evne til å omstille seg. I 40 år handlet det om kald krig og kollektivt forsvar i Europa. Så falt Berlin-muren og vi ble en organisasjon som skapte fred og stabilitet utenfor vårt område. Først Balkan, så kampen mot pirater utenfor Somalias kyst. Nå omstiller vi oss igjen. Vi gjennomfører den sterkeste styrkingen av vårt kollektive forsvar, vi styrker cyber-forsvaret og vi jobber for dialog med Russland. NATO må hele tiden omstilles. Det er det vi driver med og det skal vi også jobbe sammen med den nye administrasjonen med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer