Trump for riksrett

Avviser Trump-utspill: - Helt grunnløst

Prøver å få riksrettssaken avvist.

KOMMER IKKE: Ingenting tyder på at Donald Trump dukker opp for å følge sin egen riksrettssak. Foto: Andrew Caballero-Reynolds / AFP / NTB
KOMMER IKKE: Ingenting tyder på at Donald Trump dukker opp for å følge sin egen riksrettssak. Foto: Andrew Caballero-Reynolds / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En dag før riksrettssak nr. 2 mot Donald Trump starter, har advokatene hans levert en skriftlig begjæring om at saken avvises fordi grunnloven ikke gir anledning til å tiltale en avgått president. I tillegg anklager de demokratene for «å prøve å kneble en politisk motstander og et mindretallsparti», ifølge Washington Post.

Trumps advokater hevder videre i det 78 sider lange dokumentet at Trumps tale i forkant av Kongress-stormingen 6. januar er beskyttet av første grunnlovstillegg, som sikrer ytringsfrihet.

- Med vitende og vilje

Ikke uventet blir utspillet fra Trump-leiren bryskt avvist av de ansvarlige for riksrettssaken fra Representantenes hus.

- Vi bor i en nasjon styrt av loven, ikke gjengvold oppildnet av presidenter som ikke kan akseptere sitt eget tap i valg, sier de - og hevder Trump «med vitende og vilje oppildnet voldelig opprør mot myndighetene.

- Det følger av loven og logikken - for ikke å nevne vanlig sunn fornuft - at hans forsøk på å påberope seg ytringsfrihetsprinsipper er helt grunnløst, skriver demokratene i et tilsvar stilet til Sentatet, hvor riksrettssaken skal foregå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer