Avviser unnskyldningene

Mekka-Imam krever at tegnere og redaktører straffes. Over hele verden har muslimer demonstrert i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Under fredagsbønnen i Den Store Moskeen i Mekka, krevde imam Abdul Rahman al-Seeds at de som har tegnet og publisert muhammed-tegningene blir prøvd for retten og straffet, skriver nyhetsbyrået AP. En unnskyldning for de for de ærekrenkende karikaturene av den profet Muhammed er ikke nok, mener han. Imamen ba også det internasjonale samfunnet vedta lover som fordømmer fornærmelser mot Muhammed.

- Gjelder ytringsfriheten bare når det dreier seg om å fornærme muslimene? sa han.

Fredag demonstrerte tusenvis av muslimer i en rekke byer i Midtøsten, Asia og Afrika. Det verdensomspennende opprøret krevde da sitt tolvte menneskeliv, da en person i Nairobi ble påkjørt av en ambulanse som hastet av sted med en skadet person.

Lørdag spredte demonstrasjonene seg videre til flere steder i Asia og Europa.

«Brekk hånden som rører vår profet» og «Vi vil ikke tilgi de som ydmyket vår profet», ropte noen av de rundt 500 muslimene som demonstrete i Ankara, hovedstaden i Tyrkia. Flere av dem ødela danske produkter, mens de ropte ut krav om boikott av danske varer. Demonstrasjonen ble nøye overvåket av et hundretalls opprørspoliti.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer