Fylkestoppenes reiseregninger:

Avviser unødig pengebruk

Fylkesmann Lars Sponheim reiser for ti ganger så mye penger som Sigbjørn Johnsen. - Ikke riktig at pengebruk henger sammen med innsats, sier Johnsen.

BRUKTE MEST: Elisabeth Aspaker var fylkesmann i Troms i deler av perioden Dagbladet ettergikk. Sammen med sin forgjenger brukte hun 13 ganger mer penger enn fylkesmannen som brukte minst på reise - blant utgiftene var leie av kjole og hvitt til middag på Slottet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
BRUKTE MEST: Elisabeth Aspaker var fylkesmann i Troms i deler av perioden Dagbladet ettergikk. Sammen med sin forgjenger brukte hun 13 ganger mer penger enn fylkesmannen som brukte minst på reise - blant utgiftene var leie av kjole og hvitt til middag på Slottet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet og Senter for undersøkende journalistikk har spurt fylkesmennene om hva de har brukt på reise og andre utgifter i perioden 2016-2018.

Gjennomgangen viser blant annet:

  • Mens tidligere finansminister Sigbjørn Johnsen har brukt litt over 50.000 kroner på reise i løpet av tre år, har tidligere landbruksminister Lars Sponheim brukt tett opp mot ti ganger mer.
  • Den tidligere fylkesmannen i Troms har i løpet av to år ført mer på reiseutgifter enn fire andre embeter har brukt til sammen - på tre år.
  • Skattebetalerne dekker utgifter for leie av finstas til slottsbesøk, utgifter til taxikort og leie av parkeringsplass i Bergen sentrum.
  • De siste tre åra har fylkesmannen i Troms brukt 733 503 kroner på reise, representasjonskostnader og reiserelaterte utgifter.

Pengebruk i nord

De siste tre åra har fylkesmannen i Troms brukt 733 503 kroner på reise, representasjonskostnader og reiserelaterte utgifter. Reiseutgiftene er spredd ut over 13 forskjellige internkonti.

Dagbladet fant reiseutgifter på konto for kontorrekvisita, på gavekonto og på konto for «kjøp av andre fremmede tjenester».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer